Bucătarii cu experiență cunosc trucuri și sfaturi, dar și ce să pună peste cartofii copți pentru o textură crocantă și o aromă delicioasă. Acestea sunt ingredientele care completează gustul perfect. Sunt simple și foarte ieftine.
Cartofii copți sunt numai buni de consumat în sezonul rece atât simpli, cât și alături de carne sau salată. Pentru a le îmbunătăți savoarea se recomandă să se țină cont de sfaturile pe care le au chefii internaționali.
Aceștia apelează de fiecare dată la câteva condimente banale, însă care au rolul de a completa preparatul culinar. Primul ingredient care schimbă radical gustul legumelor din tavă este mărarul, care are un miros puternic.
Combinația dintre cartofi și mărar nu va da greș niciodată, indiferent că sunt gătiți în tigaie sau la cuptor. Cartofii copți vor fi rumeni și vor fi savurați de toți cei aflați la masă, de la mic la mare. Verdeața oferă un plus de savoare.
În altă ordine de idei, experții spun că este foarte important să nu se exagereze cu cantitatea folosită. Garnitura trebuie să fie gustoasă, dar cu o aromă subtilă de mărar. În aceeași categorie intră și pătrunjelul, care merge de minune și în salata de cartofi copți sau în mâncarea de cartofi.
Usturoiul este un alt condiment care se îmbină perfect cu cartofii copți. De asemenea, piperul negru poate fi adăugat cu mare încredere peste acest preparat culinar, cel roșu fiind recomandat de mulți bucătari.
Chimenul este un alt ingredient care se găsește cu mare ușurință în magazinele românești și care nu are un cost foarte mare. Acest condiment se adaugă peste cartofii copți în tavă pentru o aromă mai puternică și o savoare mai bună.
Menta, deși la prima vedere pare un ingredient care nu merge în multe preparate culinare, se pretează destul de bine la legume. Aceasta se poate folosi mai ales atunci când gospodinele fac carne de miel alături de cartofi.
Rozmarinul nu trebuie lăsat deoparte de nicio femeie din România. Ingredientul se pune peste cartofii copți cu puțin usturoi, dar și cu un pahar cu bere pentru o aromă deosebită. Gustul te va cuceri de la prima înghițitură!