Life

Ce să pui peste cartofii prăjiți ca să iasă crocanți. Metoda pe care doar unele gospodine o cunosc

Cartofii prăjiți crocanți sunt visul oricui. Chiar și așa, poate de câteva ori s-a întâmplat să nu avem chiar rezultatul dorit.
19.06.2024 | 13:43
Ce sa pui peste cartofii prajiti ca sa iasa crocanti Metoda pe care doar unele gospodine o cunosc
Ce să pui peste cartofii prăjiți ca să iasă crocanți. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce să pui peste cartofii prăjiți ca să iasă crocanți? Înainte de a te apuca să cureți cartofii, trebuie să cunoști o regulă esențială. Doar unele gospodine o știu, iar aceasta face diferența la final.

Ce să pui peste cartofii prăjiți ca să iasă crocanți

Cartofii prăjiți sunt delicioși. De asemenea, sunt garnitura perfectă pentru orice, inclusiv carne pe grătar, ori poate chiar niște pește. Și totuși cum facem să obținem acea textură crocantă?

ADVERTISEMENT

În general nu e dificil să faci cartofi prăjiți. Aceștia trebuie curățați, spălați, tăiați, prăjiți într-o baie de ulei, iar mai apoi condimentați. Se pare însă că secretul stă în soiul de cartofi ales și nu numai.

Ce să faci astfel încât cartofii prăjiți să iasă crocanți? În primul rând ai nevoie de cartofi care au un amidon ridicat. Iar asta înseamnă fie cartofi roșii, fie cartofi galbeni. Diferența o vei vedea la final.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cartofii trebuie prăjiți în ulei de floarea soarelui. În ceea ce privește condimentele, sarea, dar și paprika ori alte ierburi aromatice vor fi adăugate de abia la final, înainte de a fi consumați.

De ce e nevoie de cartofi cu amidon ridicat? Doar așa cartofii prăjiți ies crocanți. Aceștia trebuie curățați, spălați, iar mai apoi tăiați în formă de bastonașe. Ce mai trebuie să pui peste ei?

ADVERTISEMENT

De ce trebuie să stea cartofii în apă

E important ca peste cartofii tăiați să adaugi apă rece. Cartofii trebuie să stea o oră înmuiați în apă. În acest mod, textura lor va una crocantă. Chiar și așa, multe persoane nu țin cont de acest detaliu și se grăbesc. Iar la final, rezultatul nu este cel dorit.

Cartofii se clătesc din nou după ce ora a trecut, iar mai apoi se scurg. E recomandat să folosim un șervețel de bucătărie, astfel încât aceștia să fie uscați în totalitate. Cum să prăjești cartofii ca să iasă crocanți?

ADVERTISEMENT

Uleiul trebuie încins la 160 de grade. Cartofii trebuie neapărat prăjiți în tranșe mici, în jur de 5 minute. Aceasta este prăjirea inițială. Ulterior, cartofii se scot și se lasă să se răcească, iar mai apoi uleiul se încălzește la 190 de grade.

Cartofii se pun din nou la prăjit, tot în tranșe mici, timp de 5 minute. La final vei vedea cât de crocanți sunt. De asemenea, condimentarea se face de abia după ce cartofii sunt puși în bol, înainte de a fi savurați.

ADVERTISEMENT