Life

Ce să pui peste cartofii prăjiți ca să iasă crocanți și delicioși. Ingredientul secret pe care multe gospodine se tem să îl folosească

Ingredientul pe care să-l pui peste cartofii prăjiți pentru a ieși crocanți și delicioși. Multe gospodine îl folosesc, iar rezultatul e peste așteptări.
02.01.2025 | 10:15
Ce sa pui peste cartofii prajiti ca sa iasa crocanti si deliciosi Ingredientul secret pe care multe gospodine se tem sa il foloseasca
Ce să adaugi dacă vrei să obții cartofi prăjiți crocanți. Sursa foto: Freepik/jcomp
ADVERTISEMENT

Ingredientul pe care este recomandat să-l pui peste cartofi prăjiți ca să-ți iasă crocanți și delicioși. Este secretul multor gospodine și dă cele mai bune rezultate.

Ce ingredient secret să pui peste cartofii prăjiți ca să iasă crocanți și gustoși

Cartofii prăjiți sunt apreciați de multe persoane și reprezintă o garnitură pentru numeroase feluri de mâncare. De multe ori, sunt consumați ca atare, cu brânză rasă deasupra.

ADVERTISEMENT

Deși sunt ușor de făcut, cartofii prăjiți ar putea fi mai crocanți datorită unui ingredient pe care nu multe persoane s-ar gândi să-l folosească.

Rețeta este deja cunoscută în mediul online, iar cei care au încercat-o sunt foarte mulțumiți. Ai nevoie de un ingredient simplu, pe care sunt șanse mari să-l ai în bucătăria ta.

ADVERTISEMENT

Ingredientul pe care ar trebui să-l folosești atunci când faci cartofi prăjiți este oțetul. Rețeta a fost publicată, cu ceva timp în urmă, pe pagina de Facebook Grandma’s Daily Recipes (Rețete zilnice de la bunica).

Această rețetă a fost foarte apreciată și mulți au încercat-o în bucătărie. Dacă folosești oțet atunci când faci cartofi prăjiți, aceștia vor deveni mult mai crocanți. Este un truc pe care îl cunosc mai ales gospodinele experimentate.

ADVERTISEMENT

Pentru rețeta completă, ai nevoie de un kilogram de cartofi, ulei de floarea-soarelui (pentru prăjire), apă rece (în care trebuie ținuți cartofii) și două linguri de oțet alb.

Cum se prepară cartofii prăjiți cu oțet

Cartofii se curăță și se taie bețișoare de aproximativ un cm grosime. Se pot lăsa cu coaja, însă este nevoie să fie spălați foarte bine, notează playtech.ro.

ADVERTISEMENT

După aceea, cartofii tăiați trebuie puși într-un bol care să fie suficient de mare. Peste ei se toarnă apă astfel încât să fie acoperiți de lichid. Se adaugă și cele două linguri de oțet alb, după care se amestecă puțin.

Vasul trebuie ținut la frigider pentru minimum 20 de minute. Dacă este posibil, îl poți ține chiar o oră. Cartofii se scot din soluția obținută, după care se usucă cu ajutorul unui prosop de hârtie.

Se toarnă, într-o oală sau o tigaie, uleiul în care urmează să prăjești cartofii. La final, aceștia vor avea o aromă plăcută și vor fi crocanți. Se vor consuma ca atare sau ca garnitură, în funcție de preferințe. Poftă bună!

ADVERTISEMENT
Tags: