Life

Ce să pui peste frunzele de varză murată dacă sunt prea acre sau sărate. Trucul la care apelează mereu Sorin Bontea

Dacă frunzele de varză murată sunt fie prea acre, fie prea sărate, celebrul bucătar Sorin Bontea are metodă prin care rezolvă problema.
31.01.2025 | 13:49
Ce sa pui peste frunzele de varza murata daca sunt prea acre sau sarate Trucul la care apeleaza mereu Sorin Bontea
Ce faci dacă frunzele de varză murată dacă sunt prea acre sau sărate. Sursă foto: Freepik / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să faci dacă frunzele de varză sunt prea acre sau sărate? Sorin Bontea dezvăluie trucul pe care se bazează de fiecare dată. În acest mod obține un preparat delicios și evită alte probleme.

Ce faci dacă frunzele de varză murată dacă sunt prea acre sau sărate

În momentul în care preparăm sarmale, un rol important îl are varza murată. Multe persoane o achiziționează din comerț, în timp ce altele preferă să o facă direct acasă și să o folosească la nevoie.

ADVERTISEMENT

Din păcate însă, din diferite motive, sunt cazuri în care frunzele de varză sunt prea acre sau prea sărate. Astfel, riscăm să stricăm întreaga rețetă de sarmale dacă nu luăm măsuri. Sorin Bontea dezvăluie trucul cel mai util.

Nu e deloc dificil și orice gospodină îl poate pune în practică. Varza murată nu trebuie aruncată, ci doar ”desărată”. De asemenea, e esențial să o gustăm înainte de a face sarmalele astfel încât să nu avem parte de surprize neplăcute.

ADVERTISEMENT

Trucul lui Sorin Bontea

Ce se pune peste frunzele de varză murată dacă sunt prea acre sau sărate? Sorin Bontea spune că apa călduță poate face minuni. Astfel, se lasă frunzele în apă călduță, cu cel puțin o oră înainte de a prepara sarmalele.

„Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă călduță sau se pun la desărat cu o oră înainte”, a dezvăluit faimosul bucătar. În acest mod, este redusă intensitatea gustului prea puternic.

ADVERTISEMENT

În final, sarmalele vor avea un gust echilibrat și vor putea fi savurate fără griji. Evident, contează și ce tip de amestec alegem să punem în compoziția pentru sarmale. Sorin Bontea, spre exemplu, optează pentru un amestec de carne de vită cu porc, alături de orez, ceapă, costițe afumate, dar și condimente.

Printre acestea se numără cimbrul piperul, dar și mărarul. E important ca ceapa să fie călită până devine sticloasă, iar orezul să fie înăbușit pentru câteva minute. Iar un alt detaliu important spune bucătarul, este ca amestecul de carne, ceapă, orez și condimente să fie completat cu apă rece.

ADVERTISEMENT

Apa rece frăgezește carnea. Astfel sarmalele vor fi mult mai suculente și tu te vei putea bucura un preparat cu adevărat delicios. Poți încerca aceste trucuri ori de câte ori ai nevoie și cu siguranță rezultatele vor fi pe placul tău.

ADVERTISEMENT