E foarte important ce alegi să pui peste legume ca să le faci delicioase. În perioada postului s-ar putea să fie momente în care te simți fără idei și parcă pur și simplu te plictisești de salatele banale ori de mâncarea de cartofi.
Adevărul este că legumele pot fi transformate și pot deveni mai delicioase. E foarte important însă modul în care le prepari. Poate nu știai, dar când sunt gătite prea mult, legumele își pierd gustul, dar și aroma.
Iar pe lângă asta substanțele nutritive dispar și ele. Astfel, deși consumi o farfurie de legume, sunt șanse mari să nu te poți bucura de vitaminele și mineralele de care ai nevoie. Niște trucuri simple însă te pot ajuta.
Ce să pui peste legume ca să le faci delicioase? Luăm exemplu broccoli. Această legumă poate fi pretențioasă, de altfel acesta este și motivul pentru care multe gospodine ajung să se ferească de ea.
Cum le poți face însă să fie mai delicioase? În primul rând nu tăia broccoli în bucăți mici, ci medii. Acestea trebuie lăsate la aburi pentru câteva minute, iar mai apoi se clătesc cu un jet rece de apă pentru a rămâne crocante.
Și dacă vrei un gust cu adevărat interesant, stropește broccoli cu lămâie și puțină sare. Dacă însă nu ții post, poți adăuga niște brânză rasă și cașcaval deasupra, ori poți să călești broccoli în unt câteva minute.
Ceapa poate fi transformată și ea într-un deliciu culinar. După cum spuneam mai sus, e foarte important ce pui peste legume ca să le faci delicioase. Astfel, taie ceapa solzișori și toarnă puțin ulei deasupra, alături de un vârf de cuțit de sare.
Sarea are un rol foarte important, mai exact te ajută să nu arzi ceapa și totodată scoate în evidență gustul ei dulce odată ce aceasta este rumenită. Mai poți adăuga și un praf de zahăr de asemenea între timp.
Ceapa poate fi servită în salate cu boabe de fasole, dar și cu alte legume. Iar pentru un gust mai intens mai poți adăuga și rozmarin. Deși aceste ingrediente par banale la prima vedere, ele vor face diferența.
Morcovii la rândul lor pot fi transformați într-un adevărat deliciu. Trebuie să îi fierbi doar 10 minute, iar mai apoi să îi călești în unt cu un praf de piper. Vei vedea că în acest mod rămân crocanți și nu își pierd aroma.