Life

Ce să pui peste pește înainte să-l prăjești ca să iasă gustos și fraged. Secretul gospodinelor din Dobrogea

Dacă vrei un pește gustos și fraged, e foarte important modul în care îl prepari. Gospodinele din Dobrogea apelează la mici trucuri.
06.04.2025 | 09:00
Ce sa pui peste peste inainte sal prajesti ca sa iasa gustos si fraged Secretul gospodinelor din Dobrogea
Cele trei marinade pe care să le pui peste pește înainte să-l prăjești. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Tu ce pui peste pește înainte să-l prăjești ca să iasă ca la carte? Poate ai observat și tu că în unele restaurante peștele e mai delicios decât îl faci acasă. Există niște mici trucuri pe care bucătarii, dar și gospodinele din zona Dobrogei le folosesc.

Cum poți obține un pește fraged și gustos

Peștele este delicios și are beneficii uimitoare pentru organism. Există o mulțime de tipuri de pește din care putem alege, în funcție de buget. Somonul este ceva mai scump, dar are și beneficii pe măsură.

ADVERTISEMENT

Tot odată, există și pești mai ieftini decât somonul, dar care sunt bogați în vitamine și totodată au un gust delicios. Fiecare persoană în parte e liberă însă să aleagă în funcție de preferințele sale.

În zona Dobrogei, peștele este un preparat vedetă. Există o mulțime de rețete, inclusiv pentru saramură, sau borș, care sunt transmise de la o generație la alta. Și modul în care peștele e prăjit poate fi diferit de asemenea.

ADVERTISEMENT

Cele trei marinade pe care să le pui peste pește înainte să-l prăjești

Și se pare că e foarte important ce pui peste pește înainte să-l prăjești. Gospodinele din Dobrogea folosesc o combinație de ingrediente naturale care oferă un preparat fraged, dar și delicios.

Există mai multe tipuri de marinadă. Și nu, nu e vorba doar despre banalul amestec de făină sau mălai. Unul dintre cele mai des întâlnite este amestecul de usturoi pisat cu sare și cu lămâie.

ADVERTISEMENT

Freacă bine peștele cu un amestec format din usturoi, sare grunjoasă și suc de lămâie. Combinația nu doar că va înmuia carnea, dar o face mai suculentă și oferă și o aromă plăcută preparatului tău.

ADVERTISEMENT

Ce altceva să mai pui peste pește înainte să îl prăjești? Dacă usturoiul nu îți place, poți opta pentru un alt amestec. Folosește ulei de floarea soarelui sau de măsline, alături de boia dulce sau afumată și cimbru uscat. Marinada oferă o crustă aurie și crocantă peștelui.

Totodată, gustul va fi și el unul diferit. Iar o altă marinadă aparte este cea cu mujdei și vin alb, alături de un praf de soare. Peștele trebuie uns cu o pensulă și lăsat câteva minute să absoarbă aromele, iar mai apoi pus în tigaie.