Trucurile bucătarilor cu experiență pentru cea mai delicioasă scrumbie pe grătar. Înainte de a o găti, folosește această metodă de pregătire și vei obține cel mai gustos pește, numai bun de consumat și în zilele din postul Crăciunului atunci când există dezlegare.
De pe 14 noiembrie până pe 24 decembrie 2024 creștinii țin postul Crăciunului. În acest interval, nu se consumă produse de origine animală. Însă, există mai multe zile cu dezlegare la pește.
Pe gustul românilor este scrumbia, o specie pe care nu este recomandat să o prăjești. În schimb, poate fi gătită cu încredere pe grătar. Iar dacă ții cont de câteva aspecte, poate fi cu adevărat delicioasă.
Înainte de toate, este esențial să cumperi scrumbie proaspătă. Totodată, după ce ai curățat-o de solzi, ai eviscerat-o, cresteaz-o în zona oaselor, pentru a se pătrunde foarte bine și în mod uniform.
Un truc de care să ții cont este ungerea scrumbiei cu ulei înainte de a o pune pe grătar. Înainte de asta, sărează peștele foarte bine și lasă-l așa pentru jumătate de oră, astfel încât să se săreze așa cum trebuie.
Pescarii recomandă să folosești, de fiecare dată, scrumbie provenită din Dunăre. Și, pentru a o pregăti ca la carte, folosește 1 kilogram de scrumbie, 1 kilogram de sare și, bineînțeles, ulei.
Curăță peștele, începând cu solzii mici. Dacă peștele nu este proaspăt, lasă-l aproximativ 30 de minute în apă rece. Ulterior, folosește un cuțit pentru a cresta peștele pe burtă, îndepărtând intestinele și urechile.
Lasă-l apoi la sărat, după cum am explicat anterior și unge-l cu ulei. După ce îl pui pe grătarul încins, verifică-l la fiecare șase minute, până obții dungi maronii și lasă-l, în total, 15 minute, pentru a se pătrunde bine, scrie playtech.ro.
După ce este gata, îl poți servi cu mămăliguță, mujdei de usturoi și un pahar de vin alb. Este o rețetă pe care o vei repeta, cu siguranță, ori de câte ori pregătești scrumbie, indiferent că este sau nu post.