Life

Ce să pui peste șorici dacă vrei să iasă fraged. Ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc

Ingredientul pe care trebuie să-l pui peste șorici ca să iasă fraged. Puține gospodine folosesc acest truc, dar rezultatul te va surprinde.
21.12.2024 | 16:19
Ce sa pui peste sorici daca vrei sa iasa fraged Ingredientul secret pe care putine gospodine il folosesc
Ce să pui peste șoriciul de porc. Așa îți va ieși moale și fraged. Sursa foto: Facebook, capital.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ingredientul pe care să-l pui peste șorici dacă vrei să iasă fraged. Acesta este trucul folosit de puține gospodine, dar rezultatul este surprinzător.

Ce ingredient să pui peste șorici ca să iasă fraged

La masa tradițională de Crăciun, șoriciul se numără printre preparatele care nu lipsesc. Cu toate acestea, deși este delicios, nu trebuie consumat în cantități mari, după cum avertizează specialiștii.

ADVERTISEMENT

În 100 g de șorici de porc se regăsesc 563 de calorii, 35 g de grăsimi, 63 g de proteine, precum și 3 g de sodiu, 80 mg de potasiu și 0,5 g de carbohidrați.

Ținând cont de acest aspect, dar și de faptul că vei consuma și alte feluri de mâncare la masa de Crăciun, nu trebuie să consumi o cantitate prea mare de șorici.

ADVERTISEMENT

Există, însă, un truc foarte simplu dacă nu vrei ca șoriciul să aibă prea multă grăsime. Trebuie să răzuiești cât poți de mult grăsimea de sub stratul de piele. În acest fel, preparatul nu va mai avea atât de multe calorii.

Pentru a păstra șoriciul moale și fraged, ai nevoie de apă și sare, dar și de câțiva căței de usturoi, notează csid.ro.

ADVERTISEMENT

După ce ai terminat de curățat șoriciul de grăsime, acesta se taie fâșii, după care se pune într-un borcan de 800 ml. Deasupra se toarnă o saramură formată din apă, 4 lingurițe de sare și 4 căței de usturoi.

Borcanul trebuie ținut  la frigider. Dacă sângele lăsat de șorici decolorează saramura, se schimbă apa și se repetă procesul menționat mai sus. Șoriciul obținut va fi moale, fraged și va avea un gust delicios, fiind mult mai ușor de consumat.

ADVERTISEMENT

Beneficiile șoriciului de porc

Din cauza conținutului mare de calorii și grăsimi, șoriciul este un preparat care trebuie consumat cu moderație pentru a nu duce la probleme de sănătate.

Acesta are, însă, și câteva beneficii. Datorită conținutului mare de proteine, poate fi o gustare perfectă între mese, fiind foarte sățios.

Totodată, șoriciul de porc poate conține grăsimi nesaturate, mai ales acid oleic, regăsit și în uleiul de măsline. Aceste grăsimi au beneficii pentru sănătatea inimii.

Șoriciul de porc are o cantitate mică de carbohidrați și nu afectează nivelul de zahăr din sânge. Mai mult, datorită faptului că este țesut conjunctiv, e bogat în colagen, la fel ca pielea din oasele de pui.

Colagenul este o proteină care, în afară de faptul că are un rol important la redobândirea elasticității pielii, ajută și la sănătatea oaselor și articulațiilor.

Datorită conținutului de sodiu, șoriciul contribuie la reglarea absorbției glucozei pentru funcția cerebrală, dar și pentru a preveni retenția de apă.

Persoanele care se confruntă cu tensiune arterială ridicate nu trebuie să consume șorici de porc. Pot fi consumate, totuși, cantități foarte mici. Nici cei care au colesterolul mare nu ar trebui să consume acest preparat.

În plus, șoriciul de porc este greu digerabil, motiv pentru care persoanele cu probleme hepatice sau pancreatice nu ar trebui să îl consume.

ADVERTISEMENT
Tags: