Dacă vrei să prăjești peștele în casă și să nu miroasă, atunci află că e important ce pui peste tigaie. Nu, nu e vorba despre capac, pentru că acesta va înmuia peștele. Doar anumiți bucătari se gândesc să folosească acest truc genial.
Peștele este delicios și are beneficii uimitoare pentru organism. Unele persoane preferă să îl facă pe grătar, altele fac ciorbă, ori saramură. Când nu avem alternative însă, facem peștele și acasă, la tigaie.
Un detaliu neplăcut e faptul că atunci când prăjești peștele, ajunge să îți miroasă toată casa. Din fericire însă, există un truc genial care te poate ajuta. Contează cum prepari peștele, dar și ce pui peste tigaie.
În primul rând pregătește cu grijă peștele înainte de a-l pune în tigaie. Spală-l bine, iar mai apoi folosește un prosop de hârtie ca să îndepărtezi umezeala. Ulterior amestecă făină cu sare, dar și cu puțin piper și trece peștele prin el.
Și totuși cum faci să nu mai miroasă în casă când prăjești peștele? Pune în tigaie hârtie de copt, iar de abia apoi uleiul pe care îl lași să se încingă. Adaugă peștele, iar mai apoi acoperă suprafața cu o altă hârtie de copt, pe care o perforezi cu o scobitoare.
Atenție însă pentru că hârtia de copt trebuie strânsă bine pe marginile tigăii în care se prăjește preparatul. Peștele trebui gătit pe ambele părți de timp de 5-6 minute, iar după ce e gata se îndepărtează hârtia de copt.
Așteaptă puțin să se răcească, iar mai apoi îl poți savura cu garnitura dorită. Iar aceasta nu este singura soluție. Dacă vrei să nu mai miroasă în casă când prăjești peștele, adaugă în tigaie rondele cartofi cruzi.
Alți bucătari folosesc câteva felii de măr pe care le pun în tigaie, dar și jumătate de lămâie. Poate nu știai, dar amestecul de ulei și lămâie va elimina mirosul de prăjeală. Astfel, e foarte simplu să scapi de mirosul neplăcut dacă folosești aceste metode.
Indiferent de ce metodă utilizezi, ai grijă însă ce tip de pește alegi. E esențial să cumperi pește proaspăt, astfel încât să nu ai probleme. Miroase-l înainte de a-l achiziționa și vezi ca branhiile să aibă o culoare de roșu aprins și nicidecum maroniu.