Life

Ce sacrificii a făcut Cătălin Cazacu pentru carieră? „Sunt pregătit să mor. Am avut 54 de oase rupte”/ Video

Cătălin Cazacu a făcut dezvăluiri despre copilăria pe motocicletă. Ce este dispus campionul să sacrifice pentru a câștiga o cursă și unde s-a antrenat pentru Campionatul European?
24.11.2021 | 13:52
Ce sacrificii a facut Catalin Cazacu pentru cariera Sunt pregatit sa mor Am avut 54 de oase rupte Video
Cătălin Cazacu este dispus de orice sacrificiu în cursele pe motocicletă. Sursa: YouTube
ADVERTISEMENT

Iubitul Ramonei Olaru, Cătălin Cazacu, a fost invitat marți, în emisiunea „La Măruță”, de pe ProTv. Sportivul a vorbit despre carieră, pe care a început-o încă de la o vârstă fragedă. De-a-lungul celor 30 de ani petrecuți pe pista de motociclete, acesta a a avut parte de mai multe accidente, în urmă cărora s-a ales cu un total de 54 de oase rupte.

Cătălin Cazacu nu și-a dorit să fie motociclist

Cătălin Cazacu a urcat prima dată pe o motocicletă la vârsta de șapte ani. Totuși, dorința lui era cu totul alta. Prezentatorul de la Kanal D spune că era atras de mașini și că viața pe patru roți i se părea mult mai interesantă. Cel care a văzut în el un viitor campion la motociclism a fost antrenorul său de la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Sportivul a concurat în prima cursă la vârsta de 10 ani. Un an mai târziu el avea, deja, un titlu de campion câștigat.

„Pe vremea mea…și acuma țin minte…Eram la start vreo 50 de copii, cu Mobre. La șapte ani am început, prima cursă am avut-o la zece ani. La 11 ani, primul titlu câștigat. Ne băteam așa, aveam concursuri prin toată țara. A fost o copilărie foarte frumoasă.” , și-a amintit Cătălin Cazacu.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu regretă copilăria petrecută la antrenamente, el recunoaște că a fost greu și că uneori și-ar fi dorit să fie un copil obișnuit.

„Pe vremea când toată lumea se ducea la ștrand, se ducea în vacanțe, pleca, eu nu aveam asta. Eu nu am avut copilărie, n-am avut adolescență.”, a declarat sportivul.

ADVERTISEMENT

Primul os rupt l-a avut la 14 ani

Pilotul de curse a avut un accident la vârsta de 14 ani, în urma căruia și-a rupt clavicula. El a povestit, amuzat, că din pricina sistemului medical mai puțin pregătit de atunci, a stat, timp de o lună, legat cu două furtunuri provenite de la mașina de spălat haine.

„Pe vremea aia eram atât de îndepărtați, ca și medicină. M-au legat cu două furtune de mașină de spălat, Albatros. Le-au învelit în vată, mi-au făcut două inele și m-au legat pe spate. 

ADVERTISEMENT

Așa se făcea pe vremea aia, nu erau corsete cum sunt acuma. Era imediat după Revoluție. S-a uitat ăla la mine și a zis ‘Stai un pic!’. A luat două furtune, le-a făcut cu vată și am dormit o lună în hamul ăla.”, a spus iubitul asistentei de la Neatza.

S-a antrenat într-o parcare pentru Campionatul European

Cătălin Cazacu a participat în anul 2009 la Campionatul European de Motociclism, iar în anul 2011 a concurat pentru titlul de campion mondial. Pilotul de motoare de mare viteză a mărturisit că, în acea perioadă, Statul Român nu susținea în niciun fel motorsportul.

În prezent, cursele cu motoare se difuzează la televizor, iar piloții se pot antrena într-un circuit amenajat, la 40 de kilometri de București.

Pe vremea când Cătălin Cazacu se pregătea pentru Campionatul Europeano făcea într-o parcare auto.

„Eu pe vremea aia mă antrenam într-o parcare. Mă antrenam într-o parcare și după aceea mă duceam să mă bat cu unii care aveau circuit lângă casa lor. Cu atât mai mult, rezultatele făcute de sportivii de la vremea aia, sunt mai valoroase.”, a mărturisit Cătălin Cazacu.

Pilotul a declarat că este pregătit să sacrifice orice în cursele de motocicletă. Atunci când pleacă la un concurs, își asumă că își poate pierde viața.

„Eu plec acolo. Vineri dimineață, când mă duc, sau joi, de obicei, când plec, eu sunt pregătit să mor.”, a concluzionat motociclistul.

ADVERTISEMENT
Tags: