Life

Ce sacrificii a făcut Gheorghe Zamfir. A fugit de acasă la 14 ani! ”Am stat 45 de zile închis în camera mea de la Găești, în băcănia tatei”

Celebrul naist Gheorghe Zamfir a făcut sacrificii pentru cariera sa. A fugit de acasă la vârsta de 14 ani, după ce părinții l-au închis în camera lui pentru o lună și jumătate.
18.06.2022 | 17:46
Ce sacrificii a facut Gheorghe Zamfir A fugit de acasa la 14 ani Am stat 45 de zile inchis in camera mea de la Gaesti in bacania tatei
Gheorghe Zamfir a făcut sacrificii pentru cariera sa. Sursa foto: Cancan.ro
ADVERTISEMENT

Gheorghe Zamfir a povestit în cadrul podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene” despre trăirile pe care le-a avut de copil, când a trebuit să evadeze propria casă. Conform cancan.ro, marele muzician a stat 45 de zile închis în propria cameră, și a fost hrănit de către mama sa.

Gheorghe Zamfir: ”Toți erau analfabeți, patru clase, cel mult șapte…”

Celebrul naist Gheorghe Zamfir a mai zis că în adolescență a avut o perioadă încărcată de trăiri contradictorii, când și-a dat seama că își dorește să facă muzică. Maestrul și-a ascultat instinctul și a mers la Ansamblul „Ciocârlia”, acolo unde și-a făcut debutul.

ADVERTISEMENT

Acesta a ținut să descrie atmosfera de acolo, precum și obstacolele pe care le-a avut de trecut pentru a-și urma visul de a deveni unul dintre cei mai importanți artiști din istoria României.

În Ansamblul «Ciorcârlia», toți erau analfabeți, patru clase, cel mult șapte, atât. Dar m-au văzut pe mine cu gabaritul de științe pe care îl posedam atunci în muzică.

ADVERTISEMENT

Am stat 45 de zile închis în camera mea de la Găești, în Băcănia tatei și numai mama îmi deschidea, ca să îmi dea o farfurie de terci sau de colarez, sau o supă, sau mâncare ce făcea ea în casă”, a declarat maestrul Gheorghe Zamfir în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

A fugit de acasă la 14 ani

Interpretul a trăit închis timp de o lună și jumătate până ce a furat niște bani din portofelul tatălui său, pentru un bilet de tren. Efectiv a decis să fugă de acasă.

ADVERTISEMENT

”Și așa am trăit o lună și jumătate, până când mi-au venit nervii și când tata era la serviciu, furând din portofelul tatei niște bani, 65 de lei. Era o sumă ca să plătesc trenul.

Ce era în capul meu, 14 ani, eram un copil. «Fugi, mă, fugi!», îmi spunea o voce interioară!”, a mai declarat maestrul.

ADVERTISEMENT

A vândut numeroase discuri în întreaga lume

Gheorghe Zamfir a împlinit 81 de ani pe data de 6 aprilie. Din 2015, este căsătorit cu Nicoleta Beca, o cântăreață cu 44 de ani mai tânără decât el. Maestrul este cel mai important interpret de nai din toate timpurile.

Muzica lui se regăsește pe coloana sonoră a unor filme celebre. Zamfir a vândut numeroase discuri în întreaga lume și a primit distincții importante.

Sofia Vicoveanca a vorbit despre celebrul naist și rememorat clipele petrecute alături de acesta. În Olanda, artista i-a zărit albumul printre ale celor mai mari interpreți ai lumii și dezvăluie că îl consideră modest, fără fasoane.

ADVERTISEMENT
Tags: