ADVERTISEMENT
News

Ce salarii au angajații din Ministerul Dezvoltării. Cât câștigă un manager sau un şofer

Autor: Traian Terzian | 29.05.2020 | 12:46
Ce salarii au angajații din Ministerul Dezvoltării. Cât câștigă un manager sau un şofer
Ce salarii au angajații din Ministerul Dezvoltării. Cât câștigă un manager sau un şofer. Sursă foto: Hepta

Unul dintre cele mai controversate personaje din Guvernul Orban este Ion Ștefan, șeful de la Ministerul Dezvoltării, iar acum au fost făcute publice salariile angajaților din această instituție.

ADVERTISEMENT

Ce salarii au angajații din Ministerul Dezvoltării

Newsweek a dat publicității salariile angajaților din Ministerul Dezvoltării la date de 30 martie 2020, iar de aici se poate vedea că un manager încasează lunar între 12.000 și 14.000 de lei, în timp ce un șofer poate ajunge la 4.000 de lei.

Conform acestor date, ministrul Ion Ștefan are un venit lunar de 21.840 de lei, un secretar de stat încasează 16.650 de lei, un secretar reneral – 18.240 de lei, iar un director general – 18.241 de lei.

ADVERTISEMENT

Mai departe, un director de cabinet primește 8.700 de lei, un consilier ia între 4.800 și 10.100 de lei, în timp ce un director general încasează lunar între 12.700 și 15.800 de lei.

Aceste sume sunt brute și la ele se adaugă și sporuri

Un șef serviciu din cadrul Ministerului Dezvoltării este recompensat cu sume cuprinse între 10.300 și 13.000 de lei, iar un expert superior primește între 10.000 și 11.000 de lei.

ADVERTISEMENT
salarii angajați Ministerul Dezvoltării
Salariile angajaților din Ministerul Dezvoltării. Sursă foto: Newsweek

De remarcat este faptul că aceste sume sunt brute și la ele se adaugă și sporuri. Potrivit documentelor, la Ministerul Dezvoltării se acordă unul dintre cele mai controversate sporuri, cel pentru condiții de muncă vătămătoare care este de 15% din salariu.

Într-o postare făcută pe Facebook în urmă cu două săptămâni, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a anunțat că a dispus efectuare de restructurări masive în instituția pe care o conduce și peste 250 de oameni vor fi dați afară.

ADVERTISEMENT

În schimb, presa a dezvăluit că acesta a creat o adevărată ”caracatiță” la Ministerul Dezvoltării prin numirea mai multor rude sau prieteni din PNL în funcții importante la instituțiile statului.

În organizaţia PNL Vrancea este un conflict mocnit. Mai mulţi membrii sunt nemulţumiţi de faptul că Ion Ştefan, care a venit în partid de la fostul PDL, fosta formaţiune politică a lui Traian Băsescu, a ”confiscat” PNL Vrancea.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!