News

Ce salarii fabuloase au angajații spitalului de coșmar din Reșița! Medicii, zeci de mii de lei

03.12.2020 | 12:16
Ce salarii fabuloase au angajatii spitalului de cosmar din Resita Medicii zeci de mii de lei
Imagini terifiante cu pacienții spitalului din Reșița au apărut în mediul online. Sursa foto - captură youtube
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce salarii fabuloase au angajații spitalului de coșmar din Reșița, spital care a ținut capul de afiș al ultimelor zile după ce mai multe imagini cu pacienți dezbrăcați care stăteau pe holuri au apărut în online. 

Concret, la o atentă verificare a listei salariilor pentru personal în luna august, culmea, chiar la secţiile din Staționarul III, cel din care presa a prezentat imagini cu adevărat șocante, observăm cum veniturile brute erau unele absolut impresionante.

ADVERTISEMENT

Discutăm despre salarii de până la 25.000 de lei, adică aproximativ 14.000 de lei net, bani care rămâneau în mână angajaţilor. Este adevărat că nu toată lumea beneficia de un asemenea tratament.

Salarii impresionante în spitalul de coșmar din Reșița!

Medicii de la secțiile de pneumoftiziologie, boli-infecțioase și dermato-venerice, din Staționar III al spitalului Județean Reșița, au încasat în luna august salarii brute care sar de 20.000 de lei pe lună. Mai exact, vorbim de specialiști care au luat și 25.000 de lei/lună.

ADVERTISEMENT

De exemplu, șeful de secție câștiga peste această sumă, în timp ce salariile unor medici primari, cu o gradație 5 și peste 20 de ani de experiență, se aflau și ele cam la același nivel, unul absolut impresionant pentru România.

Conform grilei de salarizare publicată pe site-ul spitalului, asistentul șef de la pneumoftiziologie a primit în august, 11.399 lei, brut. Mai mult de atât, aproape toate asistentele au luat peste 8.000 de lei/ lună. Au existat însă și salarii care s-au apropiat de 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la managerul SJU Reșița, atunci lucrurile sunt clare. Acesta a câștigat 21.719 lei, în timp ce  directorul medical a luat și el 22.718 lei. Directorul de îngrijiri a semnat și el pentru 8735 lei. Atenție, pentru toate aceste salarii au fost reținute însă impozite.

Manageri, medicii, asistente, salarii de zeci de mii de lei

La secția de ATI, un salariu al unui medic a depășit în luna august și 30.000 de lei, în timp ce unele asistente au luat peste 10.000 de lei pe lună, brut. Mai mult de atât, infirmierele primeau peste 5.000 lei/ lună. Întreaga listă a salariilor pe care le primesc angajații Spitalului Județean din Reșița o puteți accesa AICI.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că situația înfiorătoare de la Reșița a apărut în presă după ce pe un grup de Facebook au fost postate mai multe imagini scandaloase surprinse în spitalul județean din oraș.

Într-un mod absolut înfiorător, în imagini se puteau observau cât se poate de clar pacienți dezbrăcați pe holuri, o  mizerie de nedescris, dar și ceea ce părea să fie un cadavru într-un sac de plastic. Toate acestea se petreceau conform autorităților în staționarul 3 acolo unde sunt tratați bolnavii COVID.

Amenzi dure după apariția imaginilor șocante din spitalul reșițean

În urma apariției imaginilor, autoritățile au mers în control. S-au dat sancţiuni de peste 18.000 de lei la Spitalul judeţean din Reşiţa, în prima zi în care Inspectia Sanitară de Stat a luat la puricat tot ce se întâmplă în unitatea medicală.

Inspectorii sanitari au sancționat managerul spitalului cu o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare. Conform acestora, lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Mai mult de atât, asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate și ele cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru. De asemenea, 2000 lei a primit amendă și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală de la boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei. Acesteia i-a fost reproșată gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase.

Ce spun autoritățile despre situația de la Reșița

Scandalul izbucnit la Staţionarul 3 al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a pus pe jar toate autoritățile. Astfel, în plină pandemie de coronavirus, edilul orașului a recunoscut problemele din unitatea medicală.

„E clar că lucrurile sunt în neregulă la acest Staționar 3, de vreme ce atunci când noi am ajuns acolo portarul nu era la post, a trebuit să ocolim, să intrăm prin spate și, deși afară erau -6 grade, toate ușile erau deschise!”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa

La rândul său, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a ținut să explice că „fotografiile au fost fãcute la mai multe intervale de timp, dar asta nu conteazã.

Problemele de acolo sunt foarte grave, unitatea medicală, cu un buget anual de 50 de milioane de euro, are datorii de aproximativ 20 de milioane de euro. Şi este o situaţie pe care o moştenim, nici nu ştiu de când se perpetueazã, poate de 4 poate de 8 ani”.

De remarcat că cei din conducerea judeţeană au cerut Ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, destituirea actualului manager al Spitalului Judeţean, Alina Stancovici. O comisie a ministerului urmează să vină la Reşiţa pentru a analiza întreaga situație, dar şi modul în care reprezentanții de la Direcţia de Sănătate Publică și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: