News

Ce salarii oferă Rusia celor care vor să lupte în Ucraina. Înainte de război, un soldat avea doar 200 de dolari

În contextul în care Rusia a suferit pierderi importante pe frontul din Ucraina, viitorii recruți sunt ademeniți cu salarii mai mari ca niciodată. Astfel, veniturile anumitor soldați au crescut și de 30 de ori.
11.07.2022 | 13:44
Ce salarii ofera Rusia celor care vor sa lupte in Ucraina Inainte de razboi un soldat avea doar 200 de dolari
Soldații care luptă pentru Rusia sunt plătiți mai bine odată cu războiul din Ucraina. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Pentru a evita o recrutare națională și totodată o eventuală reacție dezaprobatoare a populației, Kremlinul oferă bonusuri în bani și folosește tactici de forță pentru a-i înlocui pe soldații căzuți în Ucraina.

Voluntarii care vor să lupte pentru Rusia, atrași cu salarii mari

Conform jurnaliștilor americani de la nytimes.com, oficialii de la Moscova se bazează pe o combinație formată din minorități etnice sărace, ucraineni din teritoriile separatiste, mercenari și unități militarizate ale Gărzii Naționale.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i convinge să lupte în război, tuturor celor amintiți li se promit stimulente bănești importante. “Rusia are o problemă cu recrutarea și mobilizarea. Practic, este disperată să obțină mai mulți oameni folosind orice mijloace posibile“, a declarat Kamil Galeev, un analist rus independent și fost cercetător la The Wilson Center din Washington.

Numărul morților și răniților de pe câmpul de luptă reprezintă secrete bine păstrate de ambele părți. Armata britanică a estimat recent că numărul rușilor morți în Ucraina a ajuns la 25.000. De asemenea, forțele ruse ar avea alte zeci de mii de răniți. Astfel, forța de invazie de –300.000 soldați, inclusiv unitățile de sprijin – trebuie reîmprospătată.

ADVERTISEMENT

Evitarea unui proiect de recrutare națională pentru toți bărbații adulți permite Kremlinului să mențină ficțiunea că războiul este o “operațiune militară specială” limitată. În același timp este minimalizat riscul unei reacții publice care a stimulat sfârșitul altor operațiuni militare rusești de amploare. În acest sens a fost amintit războiul din Afganistan și primul război cecen.

Scandalul public după războiul din Cecenia a determinat Rusia să interzică utilizarea pe câmpul de luptă a recruților nepregătiți. Astfel, bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani trebuie să efectueze un an de serviciu militar obligatoriu înainte de a fi trimiși pe front. În acest context, numeroși analiști au îndoieli cu privire la perioada în care Rusia poate susține ofensiva în Ucraina fără mobilizare generală.

ADVERTISEMENT

Cucerirea Ucrainei nu e posibilă cu forțele militare din prezent

Igor Girkin, analist militar și un critic frecvent al strategiei ucrainene, a declarat că Rusia nu poate cuceri întreaga țară fără să aibă o țară în spate. Astfel, birourile de recrutare au recurs la chemarea repetată a rezerviștilor pentru a le oferi stimulente în bani pentru desfășurări scurte.

De asemenea, anunțurile online plasate de birourile regionale de recrutare ale Ministerului Apărării conțin mii de oferte pentru cei cu specializări militare. Salariile oferite unor voluntari pot varia între 2.000 și 6.000 de dolari pe lună și sunt mult mai mari decât salariul mediu lunar din Rusia, de aproximativ 700 de dolari.

ADVERTISEMENT

Contractele încheiate înaintea războiului pentru soldați ajungeau uneori la aproximativ 200 de dolari pe lună. Astfel, în noile condiții financiare, entuziasmul pentru război este altul pentru voluntari. Muncitorii din regiunile industriale afectate de închiderea fabricilor din cauza sancțiunilor ar putea considera, de asemenea, că aceste salarii sunt foarte atractive.

În cea mai mare parte, desigur, este o modalitate de a câștiga bani. Mulți, în special voluntarii mai în vârstă, au datorii substanțiale”, a declarat Serghei Krivenko, directorul organizației ruse pentru drepturile omului Citizen Army Law. Și Ucraina se confruntă cu probleme similare, dar compensează prin voluntari entuziaști, care sunt dornici să își apere țara.

Oferte pe termen scurt, de maximum trei luni

În anunțurile online ale rușilor nu este menționat războiul din Ucraina, iar ofertele sunt pe termen scurt (maximum trei luni). În 2013, liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a înființat un institut privat de pregătire numit acum Universitatea rusă a forțelor speciale.

Având în vedere rolul avut în războiul cu separatiștii ceceni, lui Kadîrov i s-a acordat o marjă de manevră mai largă decât oricărui alt lider regional pentru a-și alinia propriii oameni înarmați. El și-a folosit centrul de antrenament ca pe un vehicul pentru a recruta nu doar ceceni, ci și bărbați din Rusia.

Kadîrov s-a angajat să plătească aproape 6.000 de dolari voluntarilor care semnează un contract de trei luni, în completarea celor 53 de dolari pe zi promiși de Ministerul rus al Apărării. Altfel, sursa citată a notat că în bătălia pentru Lugansk și Donețk, armata rusă a renunțat la subtilități precum bonusurile în bani.

Conscripția este obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani în zonele aflate sub control rusesc, iar luptătorii din prima linie a frontului de acolo sunt în principal recruți locali. Deoarece sunt cetățeni ucraineni, miile de morți și răniți au un impact minim în Rusia. Unii au fost luați direct de pe străzi și trimiși în tranșee cu puțină pregătire și arme de epocă.

Operațiunile tehnice mai riscante de pe câmpul de luptă sunt deseori atribuite unor mercenari experimentați, sub contract cu Wagner sau cu grupuri militare private similare. Wagner a câștigat proeminență în Siria și în misiunile desfășurate în diverse națiuni africane. Totuși, se pare că și Wagner caută recruți doritori.

În Sankt Petersburg, Wagner a convins câteva zeci de prizonieri să semneze contracte de șase luni pentru a lupta în schimbul a aproximativ 4.000 de dolari și a amnistiei dacă se întorc în viață.

 

 

ADVERTISEMENT
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se...
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
O nouă înfrângere pentru Emma Răducanu. De ce i-a fost luată „bijuteria” de...
O nouă înfrângere pentru Emma Răducanu. De ce i-a fost luată „bijuteria” de 180.000 de euro
EXCLUSIV Palida fericire după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Geamănul lui Luca Ene...
EXCLUSIV Palida fericire după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Geamănul lui Luca Ene și-a ținut promisiunea față de fratele și tatăl său dispăruți în teribilul incendiu: "E jucător de bază la Steaua!"
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Analfabeți la conducerea țării. Câte clase aveau Ceaușeștiii
Analfabeți la conducerea țării. Câte clase aveau Ceaușeștiii
Cum a ajuns să arate arbitrul ”Brad Pitt” Alexandru Tudor, la 53 de...
Cum a ajuns să arate arbitrul ”Brad Pitt” Alexandru Tudor, la 53 de ani. Și-a lăsat barba lungă, cântă în biserică, seamănă cu un călugăr și a luat calea credinței
DONALD TRUMP dă o mare LOVITURA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE...
DONALD TRUMP dă o mare LOVITURA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE SUA
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani...
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Mascați de la Anticorupție filmați când rețin un suspect, într-un McDonald’s din București:...
Mascați de la Anticorupție filmați când rețin un suspect, într-un McDonald’s din București: „Nu filma, e o acțiune a noastră și e posibil să faci mai mult rău”| VIDEO
Afacerea deschisă în ţară de Florida și Mihai, după zeci de ani de...
Afacerea deschisă în ţară de Florida și Mihai, după zeci de ani de muncă în Spania. Preţurile ajung şi la 15.000 de lei
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată...
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: Un om cu suflet mare
Actorul român din Generația de Aur care a asistat la moartea fraților săi...
Actorul român din Generația de Aur care a asistat la moartea fraților săi gemeni. Ce drame ascundea în spatele zâmbetului irezistibil