News

Ce salarii uriașe au angajații de la Palatul Parlamentului. Cât câștigă un electrician sau un șofer

16.02.2021 | 12:33
Ce salarii uriase au angajatii de la Palatul Parlamentului Cat castiga un electrician sau un sofer
Unii angajații ai Palatului Parlamentului au parte de salarii impresionante. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce salarii uriașe au angajații de la Palatul Parlamentului. Astfel, pornind de la funcțiile politice și până la cele care se ocupă de îngrijirea clădirii sau curățenie nu puține sunt remunerate cu bani mulți. Există și câteva sporuri, dar și unul pe care îl încasează toată lumea, indiferent de munca prestată.

Concret, dacă la Senatul României nu mai puțin de 700 de oameni primesc spor de „antenă”, în Camera Deputaților lucrurile par a fi chiar „mai grave”. Toți angajații iau un sor pentru condiții vătămătoare.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la salarii, atunci trebuie să știți că preşedintele Camerei Deputaţilor a încasat, conform ultimei grile publicată de instituție, nu mai puțin de 23.920 de lei lunar. Vorbim de 287.040 de lei pe an, adică aproximativ 65 de mii de euro. Vezi întreaga listă a salariilor AICI

Ce salarii uriașe primesc angajații Palatului Parlamentului

Vicepreşedinţii ajung la 22.256, bani ridicați în fiecare lună. La un simplu calcul matematic și un euro cotat la 4,6 lei observăm că aceștia încasează aproximativ 60 de mii de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al Camerei Deputaților este o altă funcție remunerată serios. Acesta primește lunar 20.194 lei. Un șef de departament ia 15.433, în timp ce reprezentantul permanent al Camerei Deputaților pe lângă Parlamentul European încasează și el aceeași sumă.

Sursa foto – hepta.ro

Tot 15.433 lei câștigă și un director general. Un director simplu din această instituție duce acasă 13.721 lei pe lună, iar un adjunct 12.714. Un șef de serviciu primește 12.201 lei, un șef de birou 10.494, în timp ce un consilier parlamentar ajunge până la 10.368. O altă funcție plătită bine este cea de expert parlamentar. 8295 lei câștigă cei încadrați pe acest post.

ADVERTISEMENT

Interesant este că la toate funcțiile de mai sus se adaugă și un spor de doctorat. Astfel, cine are încheiate aceste studii primește 1900 de lei în plus.

Cât câștigă un tapițer și un spălător auto la Camera Deputaților

Un consultant parlamentar poate să câștige 6140 lei, în timp ce un referent cu studii superioare ajunge la 5094. Stenodactilograful cu studii medii încasează 4437 lei.

ADVERTISEMENT

Casa Poporului are și meseria de referent cofetar, una care este plătită cu 4666 lei pe lună. De asemenea, referent bucătar și referent ospătar sunt plătite ambele cu aceeași sumă. Un barman gestionar ajunge la 5216 lei pe lună, în timp ce un operator xerox poate să ia 4563.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Un muncitor electrician câștigă maximum 4376 lei, la fel ca un electrician automatizări. Un mecanic primește pentru o lună de muncă 4038 lei, iar un magaziner cu studii medii poate să ajungă la 4055. Cu doi lei mai puțin este plătit un strungar la Camera Deputaților, adică 4053. Un sudor ia 4237, dar un șofer se poate duce până la peste 50 de milioane vechi.

3939 lei câștigă un lăcătuș, 3827 un instalator și 4021 un tapițer. La Camera Deputaților există și postul de tinichigiu auto, unul care încasează 4237 lei, conform ultimei grile de salarizare postată pe site-ul oficial. 3954 lei primește spălătorul auto și 4113 cel care ocupă postul de liftier. În tot acest timp, un zugrav obține 4038 lunar.

Ce bani primesc cofetarul, ospătarul și brutarul Camerei Deputaților

Un muncitor calificat, agent curățenie primește pentru munca lui 3654 lei. Mult mai bine o duce un muncitor horticol. Acesta ia 4052 lei. 2682 este salariul minim pe care îl primește un muncitor necalificat.

Sursa foto – hepta.ro

Cofetarul de la Palatul Parlamentului ia 4038 lei, bucătarul 3523, barmanul 4237, în timp ce brutarul primește 4053 lei pe lună.

Vă reamintim că, începând cu 1 ianuarie 2020, personalul contractual și funcționarii publici parlamentari încadrați în serviciile Camerei Deputaților beneficiază lunar și de indemnizația de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
E cea mai mare minciună din istorie? Cum au fost păcăliți oamenii zeci...
E cea mai mare minciună din istorie? Cum au fost păcăliți oamenii zeci de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați