News

Ce salariu a încasat Vladimir Putin anul trecut. Câți bani au intrat în conturile liderului de la Kremlin

Ce salariu a încasat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în 2021. Câți bani au intrat în conturile liderului de la Kremlin, anunț oficial făcut de autoritățile de la Moscova
16.04.2022 | 09:26
Ce salariu a incasat Vladimir Putin anul trecut Cati bani au intrat in conturile liderului de la Kremlin
Ce salariu a încasat Vladimir Putin anul trecut ca președinte al Rusiei. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

A fost făcut anunțul oficial despre salariul încasat anul trecut de preşedintele rus Vladimir Putin. Astfel, acesta a câştigat nu mai puțin de 10,2 milioane de ruble.

Ce salariu a încasat Vladimir Putin în 2021

Vorbim despre aproape 114.000 de euro. Anunțul vine după ce a fost publicată declaraţia de avere a liderului de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

De asemenea, potrivit documentului, conducătorul în vârstă de 69 de ani mai are un apartament de 77 de metri pătraţi şi trei maşini.

Cu toate acestea, averea lui Putin a stârnit amuzamentul detractorilor săi de pe internet. De altfel, oamenii estimează că şeful Kremlinului, aflat la putere de două decenii are o avere de peste 200 de miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2021, echipa opozantului rus Alexei Navalnîi, în prezent încarcerat, a publicat un videoclip care dezvăluie un palat luxos de pe malul Mării Negre pe care Vladimir Putin, fost agent KGB, l-ar fi construit pentru 900 de milioane de euro.

De remarcat că reprezentanții Kremlinului au numit atunci videoclipul drept o minciună și au spus că nu are legătură cu realitatea.

ADVERTISEMENT

Interesant este că dacă ne raportăm la declaraţia anuală publicată de preşedinţia rusă, Vladimir Putin nu ar fi nici cel mai bine plătit politician rus în 2021.

Culmea, Denis Mantourov, ministrul rus al Industriei şi Comerţului, a câştigat 704,7 milioane de ruble, adică, atenție, vă rugăm stați jos, 78 milioane euro.

ADVERTISEMENT

În același timp, Vladimir Medinski, negociatorul şef rus în negocierile de pace cu Ucraina, ar fi câştigat anul trecut 1,2 milioane de euro, de zece ori mai mult decât şeful statului.

ADVERTISEMENT