News

Ce salariu are Carmen Iohannis ca profesoară în Sibiu. Soția președintelui încasează mai mult din chirii

Ce salariu lunar are Carmen Iohannis ca profesoară de engleză în Sibiu. Soția președintelui se poate lăuda cu venituri mai mari din chirii.
02.06.2023 | 14:46
Ce salariu are Carmen Iohannis ca profesoara in Sibiu Sotia presedintelui incaseaza mai mult din chirii
Carmen Iohannis are un salariu lunar de 3.440 de lei net. Soția președintelui este profesoară în Sibiu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis, soția președintelui României, a câștigat în ultimul an mai mulți bani din chirii decât din salariul de profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.

Carmen Iohannis are un salariu lunar de 3.440 de lei net. Soția președintelui este profesoară în Sibiu

La finele lunii mai, cuplul prezidențial și-a depus cea mai recentă declarație de avere. Din datele care sunt publice pe site-ul Administrației Prezidențiale reiese că soția lui Klaus Iohannis, Carmen, a încasat de-a lungul anului trecut 41.283 de lei ca profesoară.

ADVERTISEMENT

La un simplu calcul, observăm că prima doamnă a României a avut un venit mediu lunar de 3.440 de lei. Pe lângă salariul de cadru didactic, Carmen Iohannis a avut venituri și din închirierea de imobile.

La fel ca în cazul președintelui, Carmen Iohannis a încasat în anul fiscal precedent, 2022, 44.389 de lei din închirierea de imobile. Așadar, soția șefului statului a încasat mai mulți bani din chirii decât de la liceul unde predă. Vorbim de o sumă lunară de circa 3.700 de lei.

ADVERTISEMENT

Familia prezidențială a României are în proprietate trei apartamente și trei case în Sibiu precum și 200.000 de lei în cont. De notat că președintele nu are pe numele său niciun teren, niciun automobil sau obiecte de valoare.

O sumă similară din chirii (44.389) a fost declarată și de președintele Iohannis. Salariul de președinte al acestuia a fost de 15.162 de lei pe lună. În total, din salarii, a încasat 181.944 de lei.

ADVERTISEMENT

Iohannis a mai primit 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea societății Curtea Veche Publishing. Aceasta din urmă i-a editat cărțile scrise de către acesta.

Carmen Iohannis nu a intrat în grevă alături de colegii din învățământ

Revenind la Carmen Iohannis, care e profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, aceasta nu a intrat în grevă generală alături de sutele de mii de colegi din sistemul educațional.

ADVERTISEMENT

Încă de pe 22 mai, prima doamnă a României a transmis că nu va lua parte la inițiativa de protest a colegilor săi. Săptămâna trecută, la un eveniment în care a participat alături de soțul ei și de președintele Germaniei, Carmen Iohannis a fost întrebată dacă susține greva profesorilor. A spus că nu face politică şi este acolo alături de elevii ei pentru a-i întâmpina pe cei doi oficiali.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului