News

Ce salariu are Carmen Iohannis. Cât câştigă soţia preşedintelui ca profesoară la Sibiu

15.05.2020 | 12:26
Ce salariu are Carmen Iohannis Cat castiga sotia presedintelui ca profesoara la Sibiu
ADVERTISEMENT

Potrivit celei mai recente declarații de avere, președintele României deține două apartamente, trei case, toate imobilele fiind obținute prin achiziție proprie, precum și un cont bancar deschis în 1999, la BCR, în care a strâns până în momentul de față suma de 190.000 de lei. Dar ce salariu are Carmen Iohannis, soţia sa?

Pentru cea mai înaltă funcție în stat, Klaus Iohannis încasează un salariu anual de 165.100 de lei, ceea ce înseamnă că în fiecare lună a mandatului său este plătit cu aproximativ 13.800 de lei. În ceea ce o privește pe soția sa, chiar dacă are parte de o remunerație semnificativ mai mică, nici aceasta nu este de neglijat.

ADVERTISEMENT

S-a aflat ce salariu primește Carmen Iohannis

Profesoară de limba engleză la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Carmen Iohannis câștigă anual suma de 33.276 de lei. Concret, documentele oficiale arată că în fiecare lună îi intră în cont suma de 2.773 de lei.

Dincolo de aceste venituri, cei doi soți încasează anual 35.829 de lei, adică aproape 3.000 de lei lunar, bani proveniți din închirierea a două dintre imobilele pe care le dețin.

ADVERTISEMENT

Totodată, șeful statului încasează anual  peste 800.000 de lei, bani proveniți din drepturile de autor pentru cele două cărți pe care le-a publicat.

Detalii mai puțin știute din viața cuplului prezidențial

Klaus și Carmen Iohannis s-au cunoscut pe băncile facultății, iar în urmă cu 30 de ani au ales să pășească în fața altarului pentru a-și uni destinele. O latură mai puțin cunoscută despre soția președintelui României este, însă, cea artistică.

ADVERTISEMENT

Prima doamnă adoră să cânte la pian, a făcut balet în tinerețe, iar în prezent se dedică sportului, având chiar și un antrenor personal.

În plus, este pasionată de bucătăria franceză și cântă în corul Bisericii Iezuite din Sibiu. Ține în permanență legătura cu toți cei care îi urmăresc activitatea pe rețelele de socializare, îndemnându-i în această perioadă să dea dovadă mai mult ca oricând de responsabilitate și solidaritate față de cei din jur.

ADVERTISEMENT

Purtați mască de protecție. Mențineți o distanță de cel puțin 1,5 metri față de ceilalți. Limitați deplasările care nu sunt necesare. Respectați măsurile de igienă”, a scris Carmen Iohannis pe contul personal de Facebook în prima zi a stării de alertă.

ADVERTISEMENT