News

Ce salariu are, de fapt, Nicușor Dan. Câți bani câștigă în fiecare lună primarul Capitalei. Suma nu e deloc mică

Nicușor Dan a dezvăluit ce salariu are. Suma încasată în fiecare lună de primarul general al Capitalei nu este deloc mică.
18.05.2024 | 14:50
Ce salariu are de fapt Nicusor Dan Cati bani castiga in fiecare luna primarul Capitalei Suma nu e deloc mica
Ce salariu are, de fapt, Nicușor Dan. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a dezvăluit ce salariu are. Invitat la podcastul lui Codin Maticiuc și Anghel Damian, edilul s-a aflat în fața unei întrebări la care, în general, politicienii evită să răspundă.

Ce salariu are Nicușor Dan. Suma depășește cu mult câștigul mediu din România

Mulți bucureșteni se întreabă cât câștigă primarul general. Suma este mare în comparație cu salariul mediu net încasat de români, care în luna martie a depășit, în sfârșit, 1.000 de euro pe lună, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

ADVERTISEMENT

Fiind în campanie electorală, Nicușor Dan a vorbit despre principalele realizări pe care le-a avut în acest mandat, dar și despre ceea ce vrea să facă în viitor, dacă va rămâne primar al Capitalei. Ținând cont de bugetul pe care Primăria Municipiului București l-a avut la dispoziție, Nicușor Dan susține că este mulțumit de proiectele pe care le-a finalizat.

De asemenea, edilul nu s-a sfiit să spună ce salariu are. El câștigă 21.000 de lei net în fiecare lună, adică 4.000 de euro, sumă care nu este deloc mică având în vedere nivelul salariilor din România.

ADVERTISEMENT

„Responsabilitatea este extrem de mare în raport cu banii”

Moderatorii podcastului au ținut să precizeze că suma nu este deloc mare pentru responsabilitatea pe care o are primarul Capitalei. Ei au comparat nivelul salarial din mediul privat oferit pentru funcții similare.

„Bineînțeles, când discuți cu oameni cu salarii de 3-5-7.000 de lei, 21.000 lei net sună foarte mult. Noi ce spunem este că punând în balanță responsabilitatea pe niște fonduri uriașe. Bugetul Primăriei Capitale ajunge la ordinul miliardelor de euro.

ADVERTISEMENT

Dacă compari cu companii și vezi un CEO de companie cu un buget similar cu bugetul Capitalei, vezi niște salarii astronomice. Tocmai pentru că responsabilitatea este extrem de mare în raport cu banii”, a ținut să precizeze Anghel Damian.

Totodată, Nicușor Dan a spus că nici salariile altor bugetari nu sunt foarte mari. El a oferit exemplul arhitectului-șef al Capitalei. Leafa acestuia ajunge undeva la 3.000 de euro, suma fiind relativ mică față salariul încasat de arhitecții care își desfășoară activitatea la privat.

ADVERTISEMENT

Amintim că salariile primarilor au crescut la finalul lui 2023. Guvernul a acordat o majorare de 5 la sută. Înainte de această creștere, primarul Capitalei Nicușor Dan câștiga în jur de 16.000 de lei.

ADVERTISEMENT