News

Ce salariu are, de fapt, un șofer STB. Un angajat și-a publicat fluturașul: ”E bătaie de joc din partea unor șefi”

Un șofer STB și-a fotografiat fluturașul de salarii din luna iunie iar fotografia a ajuns pe platformele de socializare. Imaginea a devenit virală imediat.
31.07.2022 | 16:02
Ce salariu are de fapt un sofer STB Un angajat sia publicat fluturasul E bataie de joc din partea unor sefi
Societatea de Transport București angajează șoferi / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un angajat al Societății de Transport București a ținut să pună capăt mitului conform căruia șoferii STB sunt plătiți regește de Primăria Municipiului București. Bărbatul și-a fotografiat fluturașul de salariu în care este trecută ”lichidarea” pe luna iunie, iar imaginea a ajuns virală pe Facebook.

Șofer STB: ”Primești frigiderul plin de călători”

”Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin? STB angajează șoferi de autobuze. Câteva criterii pe care trebuie să le îndeplinești: să ai categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice.

ADVERTISEMENT

Și primești frigiderul plin de călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, a scris bărbatul pe Facebook.

Sute de reacții după postarea cu salariul șoferului STB

Conform imaginii publicate, șoferul a primit, în luna iunie, o lichidare de 1.725 de lei, după ce anterior avusese parte de un avans de 1.372 lei. În total, salariul net pe luna iunie se ridică la 3.097 lei, la care se mai adaugă tichete sociale în valoare de 24 de lei.

ADVERTISEMENT
salarii stb
Un șofer STB și-a publicat fluturașu de salariu / Surse foto: Hepta (simbol), Facebook

Venitul șoferului se referă la 158 de ore prestate de acesta într-o lună (aproximativ 8 ore pe zi, timp de 20 de zile), la care se adaugă un spor de vechime de 7% și valoarea tichetelor de masă, respectiv 400 de lei. Venitul brut realizat este, așadar de 5.363 lei.

Postarea a adunat sute de reacții și distribuiri, majoritatea celor care au comentat, considerând că venitul unui șofer STB este mult prea mic față de condițiile grele în care își desfășoară activitatea.

ADVERTISEMENT

STB a anunțat că angajează șoferi

În urmă cu câteva luni, o grevă a lucrătorilor din transporturi a paralizat activitatea STB pentru câteva zile bune.

Greva a fost considerată ilegală, iar autoritățile locale au anunțat că șoferii care participă la protest vor fi trecuți absenți, după care ar putea fi concediați.

ADVERTISEMENT

În paralel, conducerea STB a postat anunțuri de angajare a unor alți șoferi care să-i înlocuiască pe cei nemulțumiți.

ADVERTISEMENT
Tags: