Fotbal international

Ce salariu are Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid! Câştigă mai mult decât unii “galactici” şi trăieşte într-un castel. Foto

28.05.2020 | 18:14
Ce salariu are Florentino Perez presedintele lui Real Madrid Castiga mai mult decat unii galactici si traieste intrun castel Foto
Ce salariu are Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid! Câştigă mai mult decât unii "galactici" şi trăieşte într-un castel (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Florentino Perez este sinonim cu Real Madrid, iar cele două mandate de preşedinte al clubului au adus performanţe uriaşe. Puţini sunt cei care ştiu că boss-ul “galacticilor” este salariat şi chiar câştigă mai mult decât unii dintre fotbaliştii lui Zinedine Zidane. FANATIK îţi prezintă câţi bani primeşte anual spaniolul, dar şi ce avere a strâns.

Cine îi plăteşte salariul lui Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid

Ascensiunea profesională a lui Florentino Perez a fost spectaculoasă, iar la început a fost legată de politică. Actualul preşedinte al Realului a fost consilier în Primăria Madridului la finalul anilor ’70, iar în 1980 a ajuns director general în Ministerul Transporturilor din Spania. În 1983 a intrat în mediul privat, iar din 1997 este preşedintele ACS, companie de construcţii civile care înregistrează venituri de peste 30 de miliarde de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Florentino Perez are un salariu anual de 6.750.000 de euro de la ACS, însă nu sunt deloc informaţii dacă este plătit şi pentru funcţia de preşedinte al lui Real Madrid. În plus, conform presei din Spania, şeful “galacticilor” are un fond de pensie în valoare de 42.300.000 de euro.

Cu salariul primit de la ACS, Florentino Perez câştigă mai mulţi bani decât unii dintre fotbaliştii de la Real Madrid. Astfel, Marco Asensio (4.400.000 de euro), Ferland Mendy (5.000.000 de euro), Dani Carvajal (5.000.000 de euro), Casemiro (5.300.000 de euro) sau Raphael Varane (5.800.000 de euro) privesc cu invidie la salariul lui Perez.

ADVERTISEMENT

Ce avere are Florentino Perez: 50% din Real Madrid

Conform Forbes, Florentino Perez are o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari, fiind pe locul 1730 în lume. Real Madrid, clubul al cărui preşedinte este din 2009, este evaluat la 3,6 miliarde de dolari de cunoscuta revistă financiară.

Fiind preşedinte al companiei ACS din 1997, Florentino Perez deţine 12,5% din acţiuni şi îşi împarte timpul între firma de construcţii şi Real Madrid, club pe care l-a reinventat încă din primul mandat. Între 2000 şi 2006, omul de afaceri de 73 de ani a condus prima oară clubul de pe “Santiago Bernabeu”, când au fost înregistrate venituri consistente, iar echipa a fost poreclită “Galacticii”.

ADVERTISEMENT

Florentino Perez a reuşit transferuri răsunătoare în primul mandat, când au fost cumpăraţi Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham sau Robinho. Cu toate acestea, Real Madrid a câştigat o singură dată Liga Campionilor în primul mandat al omului de afaceri, în 2002.

A construit un adevărat castel în Madrid

Cu o avere impresionantă, Florentino Perez deţine şi o casă specială, mai exact un adevărat castel. Preşedintele lui Real Madrid trăieşte într-o vilă cu trei etaje din cartierul El Viso, zonă rezidenţială din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT
florentino perez salariu real madrid
Casa din Madrid în care locuieşte Florentino Perez

 

În uriaşa casă, pe lângă Florentino Perez, mai locuiesc şi cei trei copii ai acestuia, fiecare având un spaţiu separat. Vila are o piscină interioară, camere de relaxare, birouri, iar comunicarea între etaje se face cu ajutor mai multor lifturi.

Omul de afaceri mai deţine câteva case de vacanţă în Spania şi un iaht numit “Pitina”, după numele de alint al soţiei. Din nefericire, femeia care i-a fost alături timp de 42 de ani, s-a stins din viaţă în 2012, după ce a luptat mult timp cu o boală incurabilă.

ADVERTISEMENT