News

Ce salariu are Ludovic Orban. Creștere uriașă a venitului, după doar 3.000 de lei în 2018

21.10.2020 | 07:55
Ce salariu are Ludovic Orban Crestere uriasa a venitului dupa doar 3000 de lei in 2018
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, premierul României ales de Parlament pentru prima oară în noiembrie 2019, are un salariu care a reprezentant un subiect de discuție în cadrul opiniei publice din țară.

Venitul liderului liberal a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii doi ani. Astfel, dacă în 2018, Orban câștiga precum un om de rând, puțin peste 3.000 de lei, în prezent situația materială a acestuia s-a schimbat radical.

ADVERTISEMENT

Președintele PNL are un venit deloc unul de neglijat. Suma pe care acesta o încasează lunar este calculată în funcție de salariul minim pe economie.

Ce salariu are premierul Ludovic Orban. În 2018 câștiga doar 3.000 de lei lunar

Imediat după ce a fost numit premier de Klaus Iohannis și votat de Parlament, Ludovic Orban a confirmat faptul că în 2018 a trăit cu un venit de 3.000 de lei pe lună, declarând că nu s-a îmbogățit din veniturile obținute din funcții publice.

ADVERTISEMENT

“Da. Asta e problema dumneavoastră? Declarația de avere spune totul despre cariera mea în viața publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obțin venituri care nu mi se cuvin.

De-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deținut funcții publice și din indemnizațiile pe care le primești din funcțiile publice nu te poți îmbogăți. Cel mult, poți să ai un trai decent. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare.

ADVERTISEMENT

La fel e și familia mea. Suntem niște oameni cât se poate de modești. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înțeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit și corect”, a declarat, pe 4 decembrie 2019, Ludovic Orban, pentru Mediafax.

Odată cu ocuparea funcției de prim-ministru, salariul lui Orban a crescut considerabil. Calculele de acum câteva luni cu privire la salariul premierului au arătat că acesta încasează suma de 22.256 de lei lunar, conform OkMagazine.

ADVERTISEMENT

Declarația de avere a lui Orban

Conform legii, imediat după ce a fost numit premier al României, Ludovic Orban şi-a publicat declarația de avere pe site-ul oficial al Guvernului.

Potrivit declarației, premierul deţinea, în 2019, 50% dintr-o casă de 200 mp dobândită în 2014, alături de soţia sa, Mihaela Orban. Singurul bun trecut pe numele premierului era o maşină – un Volkswagen Passat din 2007.

Soţia premierului are 2 depozite bancare deschise în anul 2010, unul la Raiffeisen – în valoare de 5.535 euro, şi unul la BCR, în valoare de 6.275 euro.

Potrivit declarației de avere, premierul ar fi avut anul trecut un venit net de 3.113 lei pe lună. Venitul declarat este în urma activităţii de consultanţă tehnică către două firme.

ADVERTISEMENT