News

Ce salariu are o ”badantă” în România. În Italia se câștigă puțin mai bine ca în țară

În 2022, o ”badantă” care lucrează în România poate primi un salariu asemănător cu acela câștigat de o conațională care muncește în Italia, țara care a și exportat cuvântul românizat rapid de straniere.
17.07.2022 | 13:05
Ce salariu are o badanta in Romania In Italia se castiga putin mai bine ca in tara
O ”badantă” câștigă în România, în medie, cu 200, 300 euro mai puțin decât una din Italia. Foto: pixnio.com
ADVERTISEMENT

Astfel, conform unui anunț apărut pe piața muncii din Iași, o ”badantă” poate primi 3 000 de lei salariu pentru a îngriji o bătrână bolnavă de Parkinson.

Ce drepturi are o ”badantă” din Italia

În medie și în funcție de regiune, o ”badantă” din Italia primește un salariu care pornește de la 800 de euro, adică aproximativ 4 000 de lei. Desigur, spre deosebire de România, ”badanta” din Italia primește cazare și mâncare din partea familiei care a angajat-o.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea are contract de muncă și, în funcție de modul în care se înțelege cu angajatorii, poate primi bani în plus pentru zilele libere în care muncește sau pentru zilele cu sărbători legale.

Astfel, sunt cazuri în care o ”badantă” din Italia poate ajunge să câștige într-o lună chiar și 1 200 sau 1 300 de euro. Asta se întâmplă în cazurile ideale, în care angajatorii din Italia îi fixează în contract un număr adecvat de ore de lucru.

ADVERTISEMENT

În această situație, multe depind de felul în care angajata are capacitatea de a-și negocia contractul sau de condițiile fixate de agenția de recrutare, în funcție de caz. De asemenea, contează și experiența celei care va fi ”badantă”.

Nu este deloc o muncă ușoară

Dacă ea cunoștințe medicale, permis de conducere și cunoaște limba italiană încă de la început, poate negocia un salariu care începe chiar și de la 1 000 de euro.

ADVERTISEMENT

Bună ziua! Caut o doamnă serioasă pentru îngrijirea unei bunicuțe în vârsta de 84 ani cu Parkinson în județul iasi. Bunica are nevoie de o doamnă care să lucreze intern, să se ocupe de igiena personală, medicație și ușor menaj.

Bunica poate fi transferată pe un scaun special unde își face nevoile și în scaunul cu rotile pentru a fi transportată dintr-o cameră în alta.

ADVERTISEMENT

E liniștită, calmă, simpatică și glumeață. Pentru detalii putem discuta pe Messenger”, se arată în anunțul găsit de jurnaliștii de la gandul.ro.

ADVERTISEMENT