News

Ce salariu are Raed Arafat, de fapt. Câți bani primește pe lună fondatorul SMURD

Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat ocupă și funcția de secretar de stat în MAI. Oficialul a dezvăluit, recent, ce salariu primește de la stat.
30.01.2023 | 19:29
Ce salariu are Raed Arafat de fapt Cati bani primeste pe luna fondatorul SMURD
S-a aflat ce salariu are Raed Arafat. Suma încasată lunar de fondatorul SMURD. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Medicul Raed Arafat a fost și este o figură importantă în statul român. De numele său se leagă proiecte importante în zone medicală, dar și controverse și scandaluri.

S-a aflat ce salariu are Raed Arafat. Suma încasată lunar de fondatorul SMURD

În vârstă de 58 de ani, Raed Arafat s-a născut pe 24 mai 1964, la Damasc, Siria. Este specializat în anestezie-terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

După o copilărie petrecută în Nablus, Cisiordania, în 1981, la 16 ani, ajunge în România, pentru a studia medicina.

Cel mai important proiect care este asociat numelui lui Raed Arafat este SMURD. În septembrie 1990, medicul a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD). Se întâmpla la Târgu Mureș. SMURD a devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

ADVERTISEMENT

Din ianuarie 2014, Raed Arafat este șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne.

Pentru o scurtă perioadă de timp, între noiembrie și decembrie 2012, Arafat a ocupat și funcția de ministru interimar al sănătății.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, Raed Arafat a făcut lumină în ceea ce privește venitul său lunar pe care îl primește din partea statului român.

Funcția medicului, de șef al DSU, are rang de secretat de stat în MAI. Implicit, și salariul primit este unul pe măsură.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat site-ului Cancan.ro, Raed Arafat a anunțat ce sumă primește de la bugetul țării. Acesta este în jur de 10.000 de lei.

”Salariul meu este salariu de Secretar de Stat, oficial este aproape de 10.000 de lei. Deci asta este de câțiva ani, înainte era 5.000 și când au crescut salariile am ajuns la 9.700 și ceva, plus norma de hrană, deci se învârte cam pe la 10.000 de lei”, a dezvăluit șeful DSU.

Dacă despre venit a vorbit deschis, despre viața personală, Raed Arafat a preferat să păstreze misterul. Întrebat dacă are iubită sau prietenă, medicul a preferat un răspuns care lasă loc la diferite interpretări: ”Astea sunt informații clasificate!”, a fost replica oficialului MAI.

ADVERTISEMENT