News

Ce salariu are un poliţist local. Un agent din Timişoara a arătat câţi bani câştigă, de fapt, pe lună

04.05.2020 | 09:23
Ce salariu are un politist local Un agent din Timisoara a aratat cati bani castiga de fapt pe luna
Ce salariu are un poliţist local. Un agent din Timişoara a arătat câţi bani câştigă, de fapt, pe lună. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Vela a făcut o afirmaţie controversată zilele trecute spunând că nu este normal ca un poliţit local care păzeşte un parc din Timişoara să aibă un salariu dublu faţă de cel al unui agent din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care îşi riscă viaţa. 

Ce salariu are un poliţist local. Un agent din Timişoara a arătat câţi bani câştigă, de fapt, pe lună

Ministrul de Interne a afirmat că poliţiştii locali din Timişoara câştigă până la 9000 de lei pe lună. Însă, lucrurile nu par să stea chiar aşa susţine poliţistul local Silviu Muscă, cel care îl acuză pe ministru de dezinformare.

ADVERTISEMENT

Vela a spus la un post de televiziune că trebuie regândită salarizarea astfel încât să nu mai existe situaţii precum cea de la Timişoara: ”un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”.

Poliţistul Silviu Muscă a postat pe Facebook o adeverinţă cu veniturile salariale din anul 2019, pe care se vede că salariul brut se învârte în jurul valorii a 4000 de lei, ceea ce înseamnă că venitul net este de aproximativ 2300-2400 de lei.

ADVERTISEMENT

“Mi se pare josnic din partea dumneavoastră sa dezinformați cetățenii acestui stat respectiv oraș”

Mai mult, tânărul poliţist i-a reproşat ministrului că îi acuză pe poliţişti când ”dumneavoastră ați emis ordonanțele militare cu un cuantum al amenzilor între 2.000-20.000 de lei”.

”As vrea sa încep prin ai mulțimi domnului ministru Marcel Vela pentru dezinformarea in masa pe care o face in mass-media despre polițiștii locali și poliția locală. Pentru cei care nu sunt la curent cu declarațiile domnului ministru o sa las doua linkuri in încheiere.

ADVERTISEMENT

As vrea sa încep cu primele zile de când a fost declarată starea de urgentă iar noi POLITIA LOCALĂ am intrat in subordinea MAI și toate acțiunile nostre au fost coordonate de aceștia.

Cum puteți domnule ministru sa spuneți acum, după toate zilele in care am verificat persoane izolate la domiciliu și am făcut efectiv paza la centrele de persoane izolate (pădurea verde), zile in care am stat in filtre fixe împreuna cu armata și poliție, in care am stat la toate spitalele din municipiul Timisoara, după zile libere tăiate si weekend-uri la rând in strada, repet acțiunile au fost coordonate de unitățile MAI sa spuneți ca am făcut abuzuri si ca nu am sancționat in spiritul și litera legii când dumneavoastră ați emis ordonanțele militare cu un cuantum al amenzilor între 2.000-20.000 de lei…

ADVERTISEMENT

Iar acum ne acuzați ca luam salarii de 8.000-9.000 de lei fără a studia declarațiile noastre de avere, mi se pare josnic din partea dumneavoastră sa dezinformați cetățenii acestui stat respectiv oraș”, a scris tânărul polițist.

Aș vrea sa încep prin ai mulțimi domnului ministru Marcel Vela pentru dezinformarea in masa pe care o face in mass-media…

Posted by Musca Silviu on Sunday, May 3, 2020

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat după declaraţiile ministrului de Interne şi susţine că poliţiştii locali din Timişoara au salarii nete lunare între 2000 şi 5000 de lei, cei din funcţii de conducere având între 6000 şi 7500 de lei, bani la care se adaugă normă de hrană.

ADVERTISEMENT