Sport

Ce salariu are Xavier Pascual la Dinamo! Antrenorul catalan, la un nou început după ce a câștigat Liga. Exclusiv

Xavier Pascual este lovitura verii în handbalul românesc. Antrenorul care a câștigat Champions League cu Barcelona va avea un salariu de 10.000 de euro la Dinamo.
08.07.2021 | 15:07
Ce salariu are Xavier Pascual la Dinamo Antrenorul catalan la un nou inceput dupa ce a castigat Liga Exclusiv
Ce salariu are Xavier Pascual la Dinamo! Antrenorul catalan, plătit regește pentru performanța europeană. Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat pe pe 10 mai faptul că Xavi Pascual s-a înțeles cu Dinamo și va prelua echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare începând cu sezonul viitor. Antrenorul catalan a fost prezentat de “Dulăi” la doar trei zile de la câștigarea Ligii Campionilor.

A fost o prezentare de gală de care s-a bucurat catalanul, la evenimentul organizat la Palatul Primăverii (Casa Ceaușescu) fiind prezente mai multe glorii dinamoviste, dar și Ministrul de Interne, Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

Ce salariu are Xavier Pascual la Dinamo! Câștigă 10.000 de euro lunar

Din informațiile FANATIK, Xavi Pascual este plătit regește la Dinamo. El are un salariu lunar de 10.000 de euro la club, iar oficialii dinamoviști speră ca eforturile financiare să fie răsplătite și echipa să performeze și pe plan european.

Pe plan intern, Dinamo domină Liga Zimbrilor având 5 titluri la rând, însă achizițiile numeroase și aducerea lui Xavi Pascual în locul lui Constantin Ștefan este pentru a face performanță în Europa.

ADVERTISEMENT

Normele financiare de la Dinamo sunt reglementate de Hotărârea de Guvern 1447 din 2007 care stabilește un plafon salarial maxim de 10.000 de euro lunar. Iar conform acestei hotărâri, clubul nu poate plăti un salariu mai mare, indiferent că vorbim de antrenori sau jucători.

Ce a spus catalanul la prezentare: “Schimbările din viața mea mi le fac eu. Nu alții. Eu decid ceea ce vreau”

Într-un interviu acordat la prezentarea oficială, Xavi Pascual a spus de ce a acceptat oferta celor de la Dinamo: “Pentru că schimbările din viața mea mi le fac eu. Nu alții. Eu decid ceea ce vreau, dacă nu îmi place nu merg sau nu fac.

ADVERTISEMENT

Cine poate decide pentru mine sau pentru alții ce e bine și ce e rău? Ceea ce este bine pentru viața mea decid eu…”, a fost răspunsul lui Pascual.

Sorhaindo, cel mai răsunător transfer al lui Dinamo! Câștigă 8.500 de euro lunar

Iar achizițiile nu au fost deloc puține și efortul financiar se dovedește a fi important. Poate cel mai răsunător transfer al “Dulăilor” pentru sezonul viitor este Cedric Sorhaindo, triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, campion olimpic și mondial cu Franța și care va câștiga lunar 8.500 de euro la Dinamo.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, “Dulăii” au primit o veste excelentă de la EHF. Forul european a acordat un wild card celor de la Dinamo și Xavi Pascual va evolua cu noua sa echipă în grupele EHF Champions League.

Pascual se pregătește să preia naționala României! Va lua alți 5000 de euro ca selecționer

Antrenorul catalan se pregătește să fie numit și selecționerul echipei naționale. Actualmente este Rareș Fortuneanu la cârma primei reprezentative, însă contractul acestuia va expira la finalul anului.

Din informațiile nostre, Pascual va prelua banca tehnică din ianuarie 2022 și va avea un salariu de 5000 de euro la națională. Astfel, antrenorul va încasa lunar 15.000 de euro pentru munca de la Dinamo și de la echipa națională și se va apropia de salariul de 17.500 al Cristinei Neagu.

“Am vorbit cu președintele Alexandru Dedu, suntem prieteni”

Întrebat despre preluarea naționalei României, Pascual a negat că va veni imediat pe banca primei reprezentative, dar a recunoscut că a purtat discuții cu Alexandru Dedu în momentul în care a semnat cu Dinamo:

“În acest moment nu. Am vorbit cu președintele Alexandru Dedu, suntem prieteni. Dar pentru moment, nu s-a pus problema”, a spus Xavier Pascual.

Oficialii lui Dinamo speră ca Xavi Pascual să ducă echipa la următorul nivel, mai ales că eforturile financiare făcute majoritar din bani publici sunt importante.

  • 10.000 de euro lunar este salariul lui Xavi Pascual la Dinamo
  • 5000 de euro urmează să mai încaseze în momentul în care preia naționala României
ADVERTISEMENT