News

Ce salariu astronomic are șefa de la OMV-Petrom. Christina Verchere ar putea să-și cumpere un Lamborghini doar din venitul de bază

Christina Verchere, șefa OMV Petrom, este, probabil, posesoarea celui mai mare salariu din România. Recent, compania i-a prelungit mandatul cu patru ani.
23.04.2023 | 19:53
Ce salariu astronomic are sefa de la OMVPetrom Christina Verchere ar putea sasi cumpere un Lamborghini doar din venitul de baza
Christina Verchere, șefa OMV-Petrom, deținătoarea unuia dintre cele mai mari salarii din România / Sursă foto: YOUTUBE ADIPEC Oficial
ADVERTISEMENT

Christina Verchere, CEO-ul companiei OMV Petrom (SNP), este una dintre cele mai bogate angajate din România. Societatea austriacă la care statul român a păstrat o parte din acțiuni, îi asigură un venit astronomic.

Șefa OMV Petrom are salariul de zece ori mai mare decât al Președintelui României

În anul 2022, Christina Verchere, șefa OMV Petrom, a avut un salariu brut de 415.000 euro, ceea ce înseamnă aproximativ 35.000 de euro pe lună. Salariul de bază este în creștere față de anul anterior, când aceasta a primit 414.000 euro.

ADVERTISEMENT

Informațiile apar într-un raport privitor la remunerarea conducerii companiei OMV Petrom, pentru anul 2022, notează Mediafax.

Salariul Christinei Verchere este de peste 10 ori mai mare decât cel al președintelui României, Klaus Iohannis, care câștigă ceva mai mult de 3.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Ce mașini și-ar putea cumpăra șefa OMV Petrom, doar din salariu

De asemenea, doar din salariul de bază, șefa de la OMV Petrom își poate achiziționa, în fiecare an, câte un Lamborghini Aventador Coupe, un Rolls Royce Ghost sau un Ferrari Poursangue, câteva dintre cele mai scumpe mașini de pe piața din România în acest moment. Prețul acestora se situează la aproximativ 400.000 de euro.

În afară de salariu, Christina Verchere și-a mai asigurat un bonus anual de 595.000 de euro. Alți 463.800 de euro i-au fost virați de OMV Petrom ca tranșă a unui plan de stimulare pe termen lung.

ADVERTISEMENT

După ce a tras linie, șefa OMV Petrom și-a adjudecat, în conturi, aproximativ 1,48 milioane de euro, la finalul anului 2022. Suma este mai mare cu aproximativ 30.000 de euro față de anul precedent.

Christina Verchere este șefă OMV Petrom din 2018

OMV Petrom este compania numărul 1 din România, care și-a mărit cifra de afaceri de 2,4 ori față de 2021, ajungând la 61,3 miliarde lei (12,5 miliarde euro). Anul trecut, Statul Român a încasat 3,4 miliarde euro din taxele plătite de OMV Petrom.

ADVERTISEMENT

Christina Verchere are 52 de ani și este născută în Marea Britanie, însă are și cetățenie americană. Ea este șefă la OMV Petrom din 2018, după ce anterior lucrase ca președinte regional pentru Asia Pacific la BP. În martie 2023, OMV Petrom a anunțat că prelungește cu încă patru ani mandatul Christinei Verchere, în fruntea companiei.

ADVERTISEMENT