Life

Ce salariu încasează lunar Carmen Iohannis. Soția președintelui Klaus Iohannis a obținut o mărire în 2021

Câți bani câștigă în fiecare lună Carmen Iohannis. Soția lui Klaus Iohannis este profesoară de limba engleză în orașul Sibiu.
20.01.2023 | 15:17
Ce salariu incaseaza lunar Carmen Iohannis Sotia presedintelui Klaus Iohannis a obtinut o marire in 2021
Câți bani câștigă în fiecare lună Carmen Iohannis. Soția lui Klaus Iohannis este profesoară de limba engleză. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ce salariu încasează lunar Prima Doamnă a României. Aceasta a obținut o mărire recentă după ce a depus un dosar de gradație de merit pentru 5 ani, după cum arată informațiile publicate de Ministerul Educației.

Câți bani câștigă în fiecare lună Carmen Iohannis. Soția lui Klaus Iohannis este profesoară de limba engleză

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, liceu pe care l-a și absolvit în urmă cu ani buni. Prima Doamnă nu a renunțat la meseria sa nici după ce soțul a fost ales șeful statului.

ADVERTISEMENT

A continuat să le predea elevilor săi care au numai cuvinte de laudă pentru cadrul didactic care are o carieră în învățământul românesc de ani buni. Salariul primit de soția lui Klaus Iohannis nu este unul foarte mare.

Potrivit declarațiilor de avere, veniturile lunare i-au fost mărite după ce a depus un dosar de gradație de merit, în 2021. Acesta este valabil numai pentru o perioadă de 5 ani. Așadar, în 2022 a obținut un punctaj de 102 puncte.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că în momentul de față Carmen Iohannis beneficiază de un salariu lunar care se ridică la valoarea de 3.735 de lei, bani încasați după aproximativ 4 decenii petrecute la catedră. Anual veniturile sale sunt de 44.816 de lei.

Cum a început povestea de dragoste din Carmen și Klaus Iohannis

Carmen și Klaus Iohannis sunt căsătoriți din anul 1989, însă puțină lume știe cum a început povestea de dragoste dintre cei doi. Într-un interviu acordat în urmă cu ceva vreme șeful statului a povestit cum și-a cunoscut soția.

ADVERTISEMENT

Drumurile lor s-au întâlnit în 1982, într-o excursie. Mai exact, erau într-o vacanță cu prietenii de liceu. La momentul respectiv președintele țării noastre avea 22, în timp ce profesoara de limba engleză avea 21.

„Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soția mea, Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanță cu prietenii de liceu”, a povestit Klaus Iohannis în trecut, scrie adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Au un mariaj care durează de aproximativ 25 de ani, însă nu au niciun copil pentru că mereu au decis să pună pe primul plan profesiile. Anterior, președintele României a predat fizică.

ADVERTISEMENT