Fotbal intern

Ce salariu uriaş va avea Alex Chipciu la Sparta Praga! Asta e oferta cehilor. EXCLUSIV

27.03.2019 | 14:09
Ce salariu urias va avea Alex Chipciu la Sparta Praga Asta e oferta cehilor EXCLUSIV
Ce salariu uriaş va avea Alex Chipciu la Sparta Praga. Românul va primi un milion de euro pentru fiecare dintre următorii trei ani

Internaţionalul român va fi cumpărat de formaţia din Cehia în vară, când îi expiră împrumutul de la Anderlecht, pentru aproximativ un milion de euro. FANATIK a aflat ce salariu uriaş va avea Alex Chipciu la Sparta Praga. Suma este una importantă pentru mijlocaşul care va împlini 30 de ani.

Ce salariu uriaş va avea Alex Chipciu la Sparta Praga! Ajunge la un milion de euro pe sezon

Împrumutul de la Anderlecht la Sparta Praga expiră în vara acestui an. Mijlocaşul, reprofilat fundaş la Praga, i-a convins pe şefii cehi că este o afacere profitabilă. Nu acelaşi lucru îl cred şi cei din Belgia, care vor să scape cu orice preţ de el. “Chipciu are salariu prea mare la Anderlecht. Nu îl păstrează de la vară. Un milion înseamnă, în momentul ăsta, bani mulți. Vom vedea, poate nu găsim ofertă de un milion de euro, dar 700-800 de euro tot găsim”, afirma Giovani Becali la Digisport.

Ei bine, FANATIK a aflat care este formaţia unde va evolua mai mult ca sigur, din vară, Alex Chipciu. Din informaţiile noastre, Sparta Praga va plăti aproximativ un milion de euro pentru transferul definitiv al jucătorului român. În plus, Chipciu va semna un contract valabil pentru trei sezoane cu un salariu de-a dreptul fantastic: 800 de mii de euro pe sezon plus bonusurile de performanţă, suma totală ajungând la un milion de euro pe an!

Alex Chipciu Sparta Praga
Alex Chipciu i-a convins pe cei de la Sparta Praga să îl cumpere definitiv de la Anderlecht

Anderlecht iese în pierdere

Din toată aceast tranzacţie cea mai afectată este gruparea belgiană Anderlecht. Formaţia din Bruxelles a plătit 3 milioane de euro, în 2016, pentru a-l cumpăra pe Alex Chipciu de la FCSB. Belgienii sperau că au dat lovitura şi că îşi vor recupera în scurt timp investiţia făcută în mijlocaşul român.

Doar că socoteala lui Anderlecht nu s-a potrivit cu randamentul oferit de Chipciu. Acesta nu a fost pe placul antrenorilor belgieni şi nu a primit foarte multe şanse, iar atunci când a jucat nu a impresionat. În aceste condiţii el a fost împrumutat în Cehia, la Sparta Praga, iar acum el ar putea fi cedat definitiv pentru numai un milion de euro, o sumă de trei ori mai mică decât cea de achiziţie.