Fotbal intern

Ce şansă pentru Dinamo! Astra are un portar debutant în Liga 1 la restanţă. Fanatik confirmat

14.11.2020 | 20:19
Ce sansa pentru Dinamo Astra are un portar debutant in Liga 1 la restanta Fanatik confirmat
ADVERTISEMENT

Dinamo se pregăteşte de restanţa cu Astra, meci programat sâmbătă, de la ora 21:00, într-un derby din subsolul clasamentului Ligii 1. FANATIK a aflat că giurgiuvenii au o mare problemă în poartă, unde vor folosi un portar care va debuta în prima ligă.

UPDATE, 14 noiembrie, ora 20:10 / Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate încă de pe 11 noiembrie, Astra Giurgiu va avea în poartă un fotbalist fără experienţă în Liga 1. Eugen Neagoe l-a titularizat pe Mihai Popa între buturi pentru meciul cu Dinamo, acesta fiind la debutul în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Astra în meciul cu Dinamo: Popa – Bruno, Graovac, Găman, De Sousa – Răduţ, Crepulja, Canadjija, V. Gheorghe – Budescu, Stahl


ŞTIRE INIŢIALĂ – 11 noiembrie, ora 15:38

David Lazar, titularul postului de portar la Astra, a fost chemat la echipa naţională pentru ultimele trei meciuri ale anului. FANATIK a aflat că oficialii giurgiuvenilor l-au rugat pe Mirel Rădoi să-l lase pe portar la echipă pentru restanţa cu Dinamo, însă rugămintea acestora a venit prea târziu.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Mihai Popa va fi titular în poarta Astrei pentru restanţa lui Dinamo. Fotbalistul de 20 de ani ar urma să debuteze în Liga 1 cu această ocazie, după ce a evoluat în Liga 2 sezonul trecut, fiind împrumutat la Rapid.

Mihai Popa, portarul fără experienţă al Astrei, marea şansă a lui Dinamo

Fără experienţă în Liga 1, Mihai Popa ar putea să fie o şansă uriaşă pentru jucătorii lui Dinamo. “Câinii” au ajuns la cinci înfrângeri consecutive în campionat şi ocupă penultimul loc. De altfel, meciul va fi unul foarte important pentru viitorul lui Cosmin Contra la cârma formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Mihai Popa s-a remarcat în sezonul trecut din Liga 2, după o fază demnă de Cartea Recordurilor în Petrolul – Rapid 0-0. Portarul de 20 de ani a apărat două penalty-uri consecutive şi a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. La prima lovitură de la 11 metri, fotbalistul împrumutat de Astra la Rapid a parat şutul lui Sergiu Arnăutu, dar arbitrul a decis repetarea fazei, după ce portarul nu a avut cel puţin un picior pe linie.

După ce văzut cartonaşul galben, Mihai Popa a apărat şi penalty-ul repetat, însă a comis aceeaşi greşeală. Asistentul a indicat eroarea comisă de portarul de 20 de ani, iar Iulian Dima i-a acordat al doilea cartonaş galben şi l-a eliminat.

ADVERTISEMENT

Dinamo şi Astra, probleme din cauza naţionalelor

Pe lângă Daniel Lazar, convocat la naţionala României, Astra Giurgiu l-a pierdut şi pe Risto Radunovic. Fundaşul de 28 de ani a fost chemat la selecţionata Muntenegrului, unde a bifat deja şapte selecţii.

De cealaltă parte, Dinamo suferă tot în defensivă. Alexander Gonzalez a plecat la naţionala Venezuelei, în timp ce Ricardo Grigore a fost convocat de Adrian Mutu la naţionala U21 a României. Cu toate acestea, Cosmin Contra şi-a luat măsuri de precauţie încă de la partida cu Viitorul, când i-a folosit pe cele două posturi pe Deian Sorescu şi Marco Ehamann.

Dinamo câştigă bani din restanţă, Astra şi-a numit antrenor

Meciul Dinamo – Astra se va disputa sâmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Partida ar fi trebuit să se joace pe 30 octombrie, pe Arena Naţională, însă cazurile de coronavirus de la formaţia giurgiuveană au făcut ca duelul să fie amânat. Cum România va juca împotriva Norvegiei pe cel mai mare stadion al ţării, “câinii” au fost nevoiţi să se întoarcă “acasă” şi câştigă 22.000 de euro de pe urma restanţei.

Înainte de meciul cu Dinamo, FANATIK a anunţat în exclusivitate că Eugen Neagoe va sta pe banca Astrei. Fostul antrenor al dinamoviştilor a semnat cu giurgiuvenii şi are misiunea să scoată echipa de pe ultimul loc din clasament.

ADVERTISEMENT
Tags: