Fotbal intern

Ce șanse are FCSB să câștige titlul în ultima etapă? S-a întâmplat de numai două ori în 100 de ani

16.05.2018 | 09:33
Ce sanse are FCSB sa castige titlul in ultima etapa Sa intamplat de numai doua ori in 100 de ani

FCSB are o misiune foarte grea pentru a câștiga titlul în ultima etapă. În cele 100 de sezoane din istoria Ligii 1 din România, de 30 ori lupta pentru titlu s-a dus până în ultima etapă, și doar de două ori s-a întâmplat ca echipa care s-a aflat pe primul loc înaintea ultimei etape să piardă campionatul. La ambele ocazii eroi au fost cei de la Universitatea Craiova.

Prima oară s-a întâmplat la sfârșitul sezonului 1997/1998, când cu o etapă înainte, Rapid și Steaua se aflau la egalitate, dar giuleștenii aveau avantajul terenului propriu. Cum Craiova întâlnea Rapid în finala Cupei României, oltenii aveau tot interesul să piardă pentru a se asigura că intră în cupele europene. Cu toate acestea, Craiova și-a respectat blazonul, a jucat pe viață și pe moarte și, după dublu lui Ionel Ganea, avea să obțină un egal pe teren propriu cu Rapid și să trimită titlul în Ghencea. Oltenii aveau să piardă apoi finala Cupei în fața Rapidului și să rateze Europa!

Craiova a trimis titlul la Dinamo, tot în ultima etapă

Tot Universitatea Craiova avea să fie protagonista unei alte surprize în ultima etapă. La sfârșitul sezonului 2001/2002 FC Național avea un punct avans peste Dinamo și juca în ultima etapă în Bănie. De partea cealaltă „câinii” jucau acasă cu FC Brașov. În ciuda unui stadion plin ostil, cu 30.000 de olteni încurajând FC Național, elevii lui Florin Marin au câștigat cu 2-1 și au trimis titlul în Ștefan cel Mare. După acest sezon, Nețoiu a plecat cu mai mulți jucători la Dinamo.

Înaintea ultimei etape din sezon 2017/2018, FCSB va întâlni pe teren propriu Astra Giurgiu, în timp ce CFR Cluj va juca împotriva Viitorului. Clujenii au un avantaj de un singur punct înaintea ultimei runde din Liga 1.