Sport

Ce șanse are Mirko Pigliacelli să fie convocat la naționala României? Sorin Cârțu: „E concurență mare”

Sorin Cârțu a vorbit despre șansele italianului Mirko Pigliacelli de a evolua pentru echipa națională a României. Acesta și-a depus deja actele pentru primirea cetățeniei.
04.04.2022 | 12:04
Ce sanse are Mirko Pigliacelli sa fie convocat la nationala Romaniei Sorin Cartu E concurenta mare
Sorin Cârțu e convins că Mirko Pigliacelli poate ajunge la echipa națională, chiar dacă are concurență serioasă. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu Mirko Pigliacelli în formă maximă, Universitatea Craiova a plecat cu toate cele trei puncte de pe Arena Națională, blocând astfel drumul FCSB-ului spre un nou titlu de campioană după șase ani de „secetă”. Goalkeeperul italian a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei antrenate de Laurențiu Reghecampf.

Mirko Pigliacelli, la naționala României? Reacția lui Sorin Cârțu

Întrebat dacă evoluțiile bune din ultima perioadă i-ar putea aduce lui Pigliacelli convocarea la echipa națională a României, în condițiile în care și-a depus deja actele necesare pentru obținerea cetățeniei, Sorin Cârțu s-a arătat optimist în privința șanselor ca acest scenariu să devină realitate, chiar dacă există o concurență uriașă la ora actuală pe postul de portar.

ADVERTISEMENT

A fost o echipă care a dominat în mare parte partida, nu înseamnă că trebuia  să și câștige meciul FCSB. Au fost două-trei situații în care echipa noastră a suferit, dar au venit intervențiile lui Mirko Pigliacelli.

Deciziile sunt ale selecționerului, Mirko e de o anumită perioadă de timp în România, e de calitate. E normal să se gândească, de ce nu!? Deși în zona asta (n.r. la nivelul portarilor) are concurență mare”, a declarat președintele alb-albaștrilor, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Pigliacelli visează să joace pentru echipa națională: „În iunie îmi voi lua cetățenia”

După aproape patru sezoane petrecute în Bănie, Mirko Pigliacelli s-a îndrăgostit iremediabil de România și își dorește să îmbrace tricoul echipei naționale. Cu atât mai mult cu cât din vara acestui an va avea dublă cetățenie.

Deja am vorbit, se va face. În iunie cred că îmi voi lua cetățenia. Și sper, cu pașaportul, să am și eu o șansă la echipa națională”, a dezvăluit goalkeeperul de 28 de ani, într-un interviu pentru site-ul oficial al Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi convocat de Edi iordănescu, acesta ar fi cel de-al doilea jucător străin naturalizat de România, după căpitanul campioanei CFR Cluj, Mario Camora, care și-a făcut debutul sub tricolor chiar în eșecul cu Islanda din semifinalele barajului pentru Euro 2020, scor 1-2.

Până să ajungă la Craiova, Pigliacelli a evoluat doar în țara natală, la echipe precum AS Roma, Sassuolo, Pescara, Frosinone, Trapani, Reggina sau Pro Vercelli.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 2,07 este cota pentru „ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT