Sport

Ce şanse au CFR Cluj, FCSB şi U Craiova pentru calificarea în grupele Conference League! Singurul detaliu favorabil pentru echipele din România, după meciurile tur

CFR Cluj, FCSB şi U Craiova nu şi-au câştigat meciurile din turul play-off-ului Conference League, dar păstrează şanse la calificarea în faza grupelor. Ce detaliu le avantajează pe cele trei reprezentante ale României.
19.08.2022 | 00:08
Ce sanse au CFR Cluj FCSB si U Craiova pentru calificarea in grupele Conference League Singurul detaliu favorabil pentru echipele din Romania dupa meciurile tur
Toate calculele pentru ca FCSB, CFR Cluj şi U Craiova să obţină calificarea în grupele Conference League (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Seara manşei tur din play-off-ul Conference League nu a adus motive de sărbătoare pentru CFR Cluj, FCSB şi Universitatea Craiova. Cu două remize şi o înfrângere, reprezentantele României mai păstează şanse la calificarea în grupe, în special după ce UEFA a anulat regula golului în deplasare, în 2021.

CFR Cluj are avantajul terenului propriu la returul cu Maribor

În Slovenia, CFR Cluj a obţinut o remiză în meciul cu Maribor, scor 0-0, şi are şanse reale la calificarea în grupele Conference League. Campioana României este singura, dintre reprezentantele României, cu returul pe teren propriu, ceea ce poate fi încă un avantaj important pentru ardeleni.

ADVERTISEMENT

Cu o victorie, în Gruia, CFR Cluj îşi asigură calificarea în grupele Conference League. Orice rezultat de egalitate ar duce returul în prelungiri, după ce UEFA a şters regula golului marcat în deplasare, la începutul sezonului 2021-2022. Înfrângerea ar fi echivalentă cu eliminarea şi ratarea obiectivului european.

Chiar dacă o remiză în retur ar duce meciul în prelungiri, CFR Cluj a suferit deja o dezamăgire în actualul sezon, în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. După 0-0 cu Armenia, în meciul tur, CFR Cluj şi Pyunik Erevan au fost la egalitate după 90 de minute şi la retur, dar şi după cele două reprize de prelungiri. Armenii au avut nervii mai tari la loviturile de departajare şi campioana României a părăsit prematur preliminariile Champions League.

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj – Maribor, manşa retur, se joacă pe 25 august, de la ora 20:00

Universitatea Craiova este în aceeaşi situaţie cu CFR Cluj, dar are returul la Hapoel Beer Sheva

La Drobeta Turnu-Severin, Universitatea Craiova a remizat cu Hapoel Beer Sheva, scor 1-1, şi oltenii sunt în situaţia lui CFR Cluj. După meciul tur, jucătorii lui Mirel Rădoi au avut câteva ocazii importante, în special în prima repriză, astfel că privesc cu speranţă spre returul din Israel.

Universitatea Craiova se califică cu o victorie în Israel, în timp ce orice remiză ar trimite returul în prelungiri. În precedentele deplasări din actualul sezon european, Ştiinţa a remizat cu Vllaznia, scor 1-1, şi a pierdut cu Zorya Lugansk, scor 0-1, într-un meci jucat pe teren neutru, în Polonia.

ADVERTISEMENT

Faţă de dublele din fazele precedente, Universitatea Craiova are acum manşa secundă, meciul decisiv pentru calificarea în grupele Conference League, în deplasare. La partida din Israel, oltenii nu se vor baza pe Paul Papp, după ce fundaşul a fost eliminat în pauza duelului de la Drobeta Turnu-Severin.

  • Hapoel Beer Sheva – U Craiova, manşa retur, se joacă pe 25 august, de la ora 20:00

FCSB este obligată să câştige returul cu Viking

FCSB a pierdut turul cu Viking, scor 1-2, după ce a condus doar 60 de secunde pe Arena Naţională. “Roş-albaştrii” i-au dominat pe adversari, dar norvegienii pornesc cu prima şansă la calificare.

ADVERTISEMENT

Pentru a obţine calificarea, FCSB are nevoie de o victorie la două goluri diferenţă în returul din Norvegia. Cu un succes al “roş-albaştrilor” la un gol diferenţă, meciul retur va ajunge în prelungiri. O remiză sau o înfrângere este sinonimă cu eliminarea din Conference League.

În actualul sezon european, FCSB a pierdut prima deplasare, în turul 2, 0-1 cu Saburtalo Tbilisi. În turul 3, vicecampioana României s-a impus pe terenul lui DAC Dunajska Streda, scor 1-0. Ambele partide s-au disputat în prima manşă, astfel că va fi pentru prima oară când “roş-albaştrii” vor avea decisivul în deplasare.

  • Viking – FCSB, manşa retur, se joacă pe 25 august, de la ora 20:00
ADVERTISEMENT