Fotbal intern

Ce şanse au Stanciu, Budescu sau Alibec să meargă la Tokyo! Cine sunt tricolorii non-eligibili care pot prinde lotul naţionalei olimpice

21.04.2021 | 17:29
Ce sanse au Stanciu Budescu sau Alibec sa mearga la Tokyo Cine sunt tricolorii noneligibili care pot prinde lotul nationalei olimpice
ADVERTISEMENT

Naţionala olimpică a României şi-a aflat adversarii de la Jocurile Olimpice Tokyo 2021, iar grupa este una accesibilă pentru tricolori. FANATIK a analizat situaţia fotbaliştilor non-eligibili din lotul lărgit al lui Mirel Rădoi şi îţi prezintă care sunt şansele ca Nicuşor Stanciu, Constantin Budescu sau Denis Alibec să meargă la turneul final.

România se va duela cu Honduras, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud pentru calificarea în sferturile de finală la Jocurile Olimpice Tokyo 2021. La turneul final, fiecare selecţionată poate avea un lot format din 18 fotbalişti, născuţi pe sau după 1 ianuarie 1997, însă trei jucători pot depăşi limita de vârstă.

ADVERTISEMENT

Şansele ca Stanciu, Budescu sau Alibec să fie în naţionala olimpică de la Tokyo

Turneul olimpic de fotbal se va disputa în perioada 22 iulie-7 august 2021, iar competiţia nu are parte de dată oficială în calendarul FIFA. În aceste condiţii, cluburile nu sunt obligate să-şi lase jucătorii la naţională. Mai mult decât atât, datele competiţiei se suprapun cu startul sezonului 2021-2022 în anumite competiţii interne sau continentale.

De pe lista jucătorilor non-eligibili din lotul lărgit al României, cele mai importante nume sunt Vlad Chiricheş, Ionuţ Nedelcearu, Răzvan Marin, Nicuşor Stanciu, Constantin Budescu sau Denis Alibec. La prima vedere pare că Mirel Rădoi va avea o alegere grea de făcut, însă contează şi disponibilitatea acestor jucători.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia) – formaţia italiană este sigură de participarea şi în sezonul viitor din Serie A. Campionatul ar urma să înceapă la mijlocul lunii august, astfel că fundaşul central de 31 de ani, căpitan al naţionalei mari, are şanse destul de mari să ajungă la Tokyo.

Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită) – situaţia lui Budi este asemănătoare cu cea a lui Chiricheş. Viitorul sezon al primei ligi din Arabia Saudită ar urma să înceapă pe finalul lunii august, iar mijlocaşul de 32 de ani s-ar putea regăsi în lotul lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec (Kayserispor/Turcia) – echipa atacantului român se luptă pentru evitarea retrogradării în liga a doua din Turcia. În mod normal, fotbalistul de 30 de ani ar putea să fie în lotul naţionalei olimpice a României.

Răzvan Marin (Cagliari/Italia) – ca şi în cazul lui Denis Alibec, echipa mijlocaşului de 24 de ani luptă să rămână în Serie A, însă în prezent ocupă loc care duce în Serie B. Fiind unul dintre jucătorii importanţi ai italienilor, oficialii lui Cagliari ar putea să nu-l lase la turneul final, ceea ce ar însemna a doua competiţie ratată, după EURO U21 2019.

ADVERTISEMENT

Nicuşor Stanciu (Slavia Praga/Cehia) – praghezii se apropie de câştigarea campionatului, astfel că va juca în turul 2 sau turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, în funcţie de câştigătoarea UCL. Şansele ca mijlocaşul să prindă lotul olimpic sunt reduse, din moment ce meciurile în preliminariile Champions League se dispută în aceeaşi perioadă.

Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena/Grecia) – grecii se luptă pentru a prinde un loc în turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League, iar dacă obiectivul va fi atins, fundaşul de 24 de ani nu va fi lăsat la lotul olimpic. Meciurile din această fază a competiţiei europene se vor disputa pe 22 şi 29 iulie.

Ce alţi fotbalişti non-eligibili se află în lotul lărgit al României

Cătălin Căbuz (Viitorul) – cum fiecare lot poate avea doi portari, Mirel Rădoi îi va alege, cel mai sigur, pe Ionuţ Radu şi Marian Aioani, jucători care se încadrează în limita de vârstă.

Adrian Rus (Fehervar/Ungaria) – maghiarii ar putea să joace în turul 1 preliminar din UEFA Europa Conference League, astfel că fundaşul central are şanse reduse să meargă la Tokyo.

Florin Ştefan (Sepsi) – încă nu s-a hotărât dacă va continua la Sfântu Gheorghe, unde contractul expiră în vară, sau va pleca. Cu o situaţie incertă, fundaşul de bandă are şanse mici să fie convocat.

Nicuşor Bancu (U Craiova) – şansele sunt mici să fie lăsat de olteni la naţională, în condiţiile în care Ştiinţa va evolua, mai mult ca sigur, în preliminariile cupelor europene în vară.

Alex Chipciu (CFR Cluj) – situaţia mijlocaşului de 31 de ani este la fel cu cea a lui Nicuşor Bancu. Formaţia din Gruia va evolua în cupele europene în vară şi nu îşi va putea permite să piardă un fotbalist cu experienţă.

Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia) – echipa fundaşului de 28 de ani luptă pentru un loc în UEFA Europa Conference League. Dacă grecii vor obţine calificarea, Ganea va avea şanse mici să meargă la Tokyo.

Silviu Balaure (Astra Giurgiu) – conovocarea lui va putea fi luată în calcul în funcţie de ce alţi jucători de pe lista fotbaliştilor non-eligibili nu vor putea să prindă lotul.

George Puşcaş (Reading/Anglia) – trupa engleză luptă pentru a prinde în extremis un loc în play-off-ul pentru promovarea în Premier League. Dacă echipa va rămâne în Championship, şansele atacantului de 25 de ani să meargă la Tokyo vor creşte considerabil.

ADVERTISEMENT