Sport

Ce şanse mai are FCSB la locul 2 în Grupa B din Conference League, după umilinţa cu Silkeborg! Toate calculele pentru un loc în primăvara europeană

FCSB a fost umilită de Silkeborg, scor 0-5, în etapa a 3-a a Grupei B din Conference League. Ce şanse mai au "roş-albaştrii" la locul 2, care duce în baraj.
06.10.2022 | 23:07
Ce sanse mai are FCSB la locul 2 in Grupa B din Conference League dupa umilinta cu Silkeborg Toate calculele pentru un loc in primavara europeana
Calculele prin care FCSB prinde locul 2 în Grupa B din Conference League
ADVERTISEMENT

Grupa B din Conference League a ajuns la jumătate, după terminarea meciurilor din etapa a 3-a. FCSB, umilită de Silkeborg în Danemarca, a ajuns pe ultimul loc în grupă, însă, matematic, mai are şanse la locul 2, care duce în barajul pentru calificarea în optimile de finală.

Calculele pentru ca FCSB să prindă locul 2 în Grupa B din Conference League. Meciurile din etapa a 4-a sunt cruciale

În acest moment, West Ham United este liderul Grupei B, cu 9 puncte, şi este marea favorită la calificarea de pe primul loc. Pe poziţia a doua este Anderlecht, cu 4 puncte, în timp ce Silkeborg a urcat pe 3, după victoria cu FCSB, ultima clasată, care are 1 punct.

ADVERTISEMENT

Ca să spere la locul 2, FCSB are nevoie, întâi, să abordeze meciul cu Silkeborg, de pe 13 octombrie, cu prima echipă şi nu cu rezervele, aşa cum s-a întâmplat în Danemarca. Pe Arena Naţională, în etapa a 4-a, trupa lui Nicolae Dică are nevoie de o victorie, care ar duce-o pe locul 3, dar, în acelaşi timp, trebuie să spere că Anderlecht nu va scoate niciun punct pe terenul lui West Ham United. Acesta ar fi cel mai bun scenariu pentru vicecampioana României.

Astfel, FCSB ar ajunge la 4 puncte şi ar fi la egalitate cu Anderlecht, dacă belgienii vor pierde la Londra. În acest scenariu, West Ham United şi-ar asigura calificarea în optimile de finală, iar finala pentru locul 2 se va da, pe 27 octombrie, la Bruxelles, între Anderlecht şi FCSB.

ADVERTISEMENT

Toate calculele pentru meciurile din etapa a 4-a

  • FCSB şi West Ham United câştigă meciurile cu Silkeborg, respectiv Anderlecht (1. West Ham – 12 pct, 2. Anderlecht – 4 pct, 3. FCSB – 4 pct, 4. Silkeborg – 3 pct)
  • FCSB o învinge pe Silkeborg şi West Ham face egal cu Anderlecht (1. West Ham – 10 pct, 2. Anderlecht – 5 pct, 3. FCSB – 4 pct, 4. Silkeborg – 3 pct)
  • FCSB şi Anderlecht câştigă meciurile cu Silkeborg, respectiv West Ham (1. West Ham – 9 pct, 2. Anderlecht – 7 pct, 3. FCSB – 4 pct, 4. Silkeborg – 3 pct)
  • FCSB remizează cu Silkeborg şi West Ham o învinge pe Anderlecht (1. West Ham – 12 pct, 2. Anderlecht – 4 pct, 3. Silkeborg – 4 pct, 4. FCSB – 2 pct)
  • FCSB şi West Ham United remizează în meciurile cu Silkeborg, respectiv Anderlecht (1. West Ham – 10 pct, 2. Anderlecht – 5 pct, 3. Silkeborg – 4 pct, 4. FCSB – 2 pct)
  • FCSB remizează cu Silkeborg şi Anderlecht o învinge pe West Ham (1. West Ham – 9 pct, 2. Anderlecht – 7 pct, 3. Silkeborg – 4 pct, 4. FCSB – 2 pct)
  • FCSB pierde cu Silkeborg şi West Ham o învinge pe Anderlecht (1. West Ham – 12 pct, 2. Silkeborg – 6 pct, 3. Anderlecht – 4 pct, 4. FCSB – 1 pct)
  • FCSB pierde cu Silkeborg şi West Ham remizează cu Anderlecht (1. West Ham – 10 pct, 2. Silkeborg – 6 pct, 3. Anderlecht – 5 pct, 4. FCSB – 1 pct)
  • FCSB pierde cu Silkeborg şi Anderlecht o învinge pe West Ham (1. West Ham – 9 pct, 2. Anderlecht – 7 pct, 3. Silkeborg – 6 pct, 4. FCSB – 1 pct)
clasament
Clasamentul Grupei B din Conference League

FCSB îşi poate asigura locul 2, încă din etapa a 5-a, cu un succes la Bruxelles

Cu o victorie la Bruxelles, FCSB ar face 7 puncte şi Anderlecht nu o mai poate depăşi. La egalitate de puncte, “roş-albaştrii” ar fi avantajaţi de meciurile directe, după ce meciul de la Bucureşti s-a terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana României şi-ar asigura locul 2, în acest scenariu, dacă West Ham United ar câştiga, la Londra, meciul cu Silkeborg, astfel că danezii ar rămâne cu 3 puncte înainte de ultima etapă.

În aceste condiţii, meciul dintre West Ham United şi FCSB, din etapa a 6-a, ar ajunge să fie un meci de palmares pentru cele două calificate în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

FCSB îşi poate încheia aventura europeană în etapa a 4-a din Conference League

Mai aproape de realitate este scenariul prin care FCSB va încheia aventura europeană rapid, mai ales dacă Nicolae Dică va aborda şi returul cu Silkeborg la fel cum a făcut-o în meciul din Danemarca. O nouă înfrângere, în etapa a 4-a, ar căsca o prăpastie între “roş-albaştri” şi danezi.

Cu o victorie pe Arena Naţională, Silkeborg ar face 6 puncte, cu 5 mai mult decât FCSB. În aceste condiţii, “roş-albaştrii” ar avea şanse minime să-i mai ajungă pe danezi, mai ales că ar urma meciurile cu Anderlecht şi West Ham United.

După primele trei etape, FCSB a pierdut două meciuri, 1-3 cu West Ham United şi 0-5 cu Silkeborg. Singurul punct al “roş-albaştrilor” a venit la Bucureşti, după 0-0 cu Anderlecht.

Programul meciurilor din Grupa B a Conference League

  • FCSB – Silkeborg / West Ham United – Anderlecht (etapa a 4-a, 13 octombrie)
  • Anderlecht – FCSB / West Ham United – Silkeborg (etapa a 5-a, 27 octombrie)
  • FCSB – West Ham United / Silkeborg – Anderlecht (etapa a 6-a, 3 noiembrie)

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru ”ambele marchează” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT