Sport

Ce șanse mai are Mirko Pigliacelli să continue la Universitatea Craiova: “Trebuie să fie toate părțile dispuse la tratative”

Contractul portarului Universității Craiova, Mirko Pigliacelli, expiră în vara acestui an, dar impresarul italianului insistă că șansele de a continua în Bănie rămân intacte.
05.03.2022 | 11:14
Ce sanse mai are Mirko Pigliacelli sa continue la Universitatea Craiova Trebuie sa fie toate partile dispuse la tratative
Mirko Pigliacelli poate continua la Universitatea Craiova sursă foto:inquamphoto
ADVERTISEMENT

Adus de Devis Mangia la Universitatea Craiova în vara anului 2018, Mirko Pigliacelli s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune achiziții ale alb-albaștrilor. Pentru transferul definitiv al portarului, clubul din Bănie a plătit 300.000 de euro celor de la Pro Vercelli, formația cu care italianul se afla sub contract.

În cele patru sezoane din Casa Pariurilor Liga 1, Pigliacelli a strâns 152 de partide pentru formația din Bănie. De-a lungul carierei sale la Universitatea Craiova, italianul a reușit să țină intactă poarta oltenilor în 61 de meciuri. Confruntarea cu numărul 60 fără gol primit a lui Mirko Pigliacelli a fost în urmă cu două etape, într-un meci cu Chindia Târgoviște, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli își poate continua carierea la Universitatea Craiova: „ El mai are un an de contract”

Agentul lui Mirko Pigliacelli a vorbit într-un interviu pentru tuttomercatoweb despre viitorul jucătorului său. Acesta a spus că în momentul de față portarul oltenilor se gândește doar la ceea ce are de făcut la Universitatea Craiova și nu poartă discuții despre un eventual transfer. Deși este în ultimele șase luni de contract cu Știința.

„Mirko Pigliacelli este considerat un element esenţial pentru Universitatea Craiova, echipă care este în mare revenire în campionat, cu el protagonist. Pentru a discuta de negocieri cu alte echipe trebuie să fie toate părţile dispuse la tratative şi nu se întrunesc condiţiile. El mai are contract cu Craiova, e titular, e prematur să vorbim despre un viitor al său în Italia, ne gândim numai la ceea ce are de făcut în teren la Universitatea”. a declarat Danilo Caravello.

ADVERTISEMENT

Șansele ca Mirko Pigliacelli să continue și din vara acestui an la Universitatea Craiova sunt destul de mici, însă nu inexistente. Condițiile pe care le are la dispoziție la echipă și setea de performanță a formației din Bănie pot influența decizia portarului italian în următoarele luni.

Performanțele lui Pigliacelli în tricoul Universității Craiova

Cu Mirko Pigliacelli în poarta, Universitatea Craiova a câștigat toate cele trei trofee câștigate de la revenirea în Casa Pariurilor Liga 1. Oltenii s-au impus de două ori în finala Cupei României (2017-2018/2020-2021) și SuperCupa României (2020-2021).

ADVERTISEMENT

Pentru italian acestea au fost și primele trofee obținute la nivel de seniori. Acesta a câștigat pe parcursul junioratului Coppa Italia Primavera (2011-2012), Italia Youth Champion (2010-2011, 2011-2012), Italienischer Zweitligameister ( 2012-2013).

În campionat lucrurile nu au mers destul de bine pentru Mirko Pigliacelli la Universitatea Craiova. Deși, oltenii sunt în fiecare an printre echipele favorite la titlu, juveții nu s-au impus până acum în competiția internă. Cea mai bună poziție ocupată de formația din Bănie la sfârșitul unui sezon este locul doi, obținut în 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Cu toate că, sezonul actual nu a luat sfârșit, șansele oltenilor să termine pe prima poziție sunt foarte mici. Cu o etapă rămasă de disputat din sezonul regulat, Universitatea Craiova se află la o diferență de 22 de puncte de CFR Cluj, liderul Casei Pariurilor Liga 1.

  • 28 de ani are Mirko Pigliacelli
  • 1,4 milioane de euro valorează portarul Universității Craiova
  • Parma, Sassuolo, Pescara,Reggina, Frosinone, Pro Vercelli, Trapani și AS Roma Primavera sunt echipele din CV-ul italianului

 

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Farul Constanța: 1,62 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT