Fotbal intern

Ce șanse mai are Rapid să ajungă în play-off, după parcursul dezastruos din 2021! Toate calculele pentru giuleșteni

14.03.2021 | 19:33
Ce sanse mai are Rapid sa ajunga in playoff dupa parcursul dezastruos din 2021 Toate calculele pentru giulesteni
ADVERTISEMENT

Rapid a suferit o nouă înfrângere în Liga 2, la Slobozia, scor 1-2. Doar două puncte a obținut formația pregătită de Nicolae Grigore în 2021, din patru partide. Iar șansele la play-off scad dramatic.

Rapid mai are două partide de disputat din sezonul regulat, împotriva a doua rivale pentru play-off: Dunărea Călărași și Metaloglobus. Doar 6 puncte în aceste două partide ar ține Rapidul în cursă pentru promovare.

ADVERTISEMENT

Doar că rapidiștii nu mai sunt la mâna lor după parcursul de coșmar din 2021. Chiar și cu șase puncte, au șanse mari să fie scoși din zona de play-off de jocul rezultatelor.

Rapid are două puncte din 4 meciuri în 2021, dar poate fi ajutată de jocul rezultatelor. Cum pot giuleștenii să ajungă în play-off

Pornim discuția de la premisa că Rapid obține șase puncte din ultimele două meciuri. Chiar dacă formația lui Nicolae Grigore a luat doar două puncte din patru meciuri în 2021. Dar fără parcurs perfect în ultimele două jocuri, Rapid nici nu mai poate spera.

ADVERTISEMENT

Cu victorii în partidele cu Dunărea Călărași și Metaloglobus, Rapid ar ajunge la 33 de puncte. Și ar aștepta apoi jocul rezultatelor, în speranța că nu se vor strânge alte șase echipe cu același număr de puncte. Golaverajul este o altă problemă a Rapidului, în prezent la minus unu. Este principalul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte, iar giuleștenii nu pot emite pretenții la acest capitol.

 

 

  • ASU Poli Timișoara – are nevoie de 1 punct în ultimul meci, contra Concordiei Chiajna pentru a ajunge la 33 de puncte, maximul pe care îl poate atinge Rapidul. Bănățenii au +6 la golaveraj.
  • Universitatea 1948 Craiova – are nevoie de 2 puncte în ultimele două meciuri pentru a ajunge la 33 de puncte. Le înfruntă pe Farul Constanța acasă și CSM Reșița în deplasare. +13 golaverajul oltenilor în prezent.
  • Viitorul Pandurii – are nevoie de două puncte în două meciuri pentru a ajunge la 33. Cu Csikszereda acasă și Dunărea Călărași acasă.
  • Farul Constanța – are nevoie de victorie în ultimul meci, cu Universitatea 1948, în deplasare, pentru a fi sigură că termină peste Rapid.
  • Dunărea Călărași – pornim de la premisa că Dunărea pierde etapa viitoare cu Rapid. Tot ar termina peste giuleșteni dacă ar câștiga în ultima etapă, pe propriul teren, cu Viitorul Pandurii.
  • Petrolul – ar avea nevoie de șase puncte în ultimele două etape, cu CS Mioveni acasă și U Cluj în deplasare, pentru a fi sigură că termină peste Rapid. Datorită golaverajului, care este +14 acum.
  • Csikszereda – termină aproape sigur peste Rapid cu șase puncte în ultimele două etape. Cu Pandurii Viitorul în deplasare și CSM Slatina acasă. Ar fi la egalitate cu giuleștenii dacă ambele obțin maximum. Ciucanii au golaveraj +6.
  • CS Mioveni – termină aproape sigur peste Rapid cu șase puncte în ultimele două meciuri. În deplasare cu Petrolul și acasă cu Aerostar Bacău
ADVERTISEMENT

* Calculele de mai sus sunt valabile doar dacă Rapid face șase puncte în ultimele două etape. Situație în care U Cluj și Metaloglobus nu i-ar mai putea depăși pe giuleșteni.

Chiar și cu parcurs perfect în ultimele două etape, Rapid poate rata intrarea în play-off. Dacă șase din echipele de mai sus își îndeplinesc obiectivele specificate. Ceea ce pare, totuși, mai degrabă improbabil să se întâmple. Mai ales că multe dintre aceste echipe se înfruntă între ele în ultimele etape.

ADVERTISEMENT

Astfel că Rapid păstrează șanse destul de bune la play-off dacă bate în ultimele două jocuri. Dar tocmai acest lucru pare foarte greu de crezut, dacă ținem cont de jocul echipei lui Nicolae Grigore în 2021.

ADVERTISEMENT