Fotbal intern

Ce şanse mai are Rapid să promoveze. N-a bătut pe nimeni în 2021 şi a fost scoasă din zona de play-off! Program complicat în ultimele 3 etape

07.03.2021 | 15:39
Ce sanse mai are Rapid sa promoveze Na batut pe nimeni in 2021 si a fost scoasa din zona de playoff Program complicat in ultimele 3 etape
ADVERTISEMENT

Rapid a pierdut partida cu Csikszereda, din etapa 18 a Ligii 1, scor 1-3, iar şansele pentru promovarea în Liga 1 scad considerabil. Giuleştenii riscă să fie scoşi din zona de play-off, cu trei meciuri rămase de disputat. Formaţia pregătită de Nicolae Grigore a scos doar două puncte din cele trei meciuri disputate în 2021.


UPDATE, 7 martie, ora 15:15 / Viitorul Pandurii s-a impus astăzi în partida cu Reșița, scor 2-1, și a urcat pe locul 5 în Liga 2. Acest rezultat o trimite pe Rapid pe locul 7, în afara zonei de play-off.

ADVERTISEMENT

S-a impus și ASU Poli, scor 1-0, în partida cu Metaloglobus. Bănățenii urcă pe locul 2, la egalitate de puncte cu Universitatea 1948, dar și cu două partide mai mult disputate. ASU Poli are 31 de puncte, patru peste Rapid. Şi un meci mai mult jucat decât giuleştenii.

Dunărea Călăraşi a terminat la egalitate cu Ripensia Timişoara, scor 2-2, şi este pe locul 4, cu 28 de puncte. Unul peste Rapid, la acelaşi număr de meciuri cu giuleştenii. Luni se joacă partida Comuna Recea – U Cluj. Oaspeţii pot urca până pe locul 3 dacă se impun. Ar strânge 29 de puncte şi ar trimite pe Rapid pe locul 8.

ADVERTISEMENT

ŞTIRE INIŢIALĂ, 7 martie, ora 10:30 / Remize cu Gloria Buzău și Ripensia Timișoara, plus eșecul cu Csikszereda sunt rezultatele înregistrate de Rapid în 2021. Iar rezultatele din această etapă ar putea să o ducă pe Rapid până pe locul 8 în Liga 2. Doar primele 6 merg în play-off.

Rapid a terminat ziua pe locul 6, cu 27 de puncte. La egalitate de puncte cu locurile 4 și 5, Petrolul și Dunărea Călărași, dar cu un golaveraj inferior. Dunărea are și un meci mai puțin disputat. Alte șase echipe stau și ele la pândă pentru a prinde un loc în play-off.

ADVERTISEMENT

Rapid ar putea să termine etapa pe locul 8 în Liga 2. Dacă Pandurii Viitorul şi U Cluj vor câştiga partidele de duminică, respectiv luni

U Cluj e la un punct de Rapid şi are şi un meci în plus de disputat. Gloria Buzău, Viitorul Târgu Jiu şi Farul au câte 25 de puncte. Gorjenii au şi ei un meci mai puţin disputat. În fine, la play-off mai speră şi Metaloglobus şi Mioveni, cu 24 de puncte. În special bucureştenii, care au şi ei un meci în minus faţă de Rapid.

Nici programul nu pare să o avantajeze pe Rapid, cu două meciuri în deplasare între cele trei rămase de jucat din sezonul regulat. Cu Unirea Slobozia în deplasare, dar şi două dueluri contra unor contracandidate la play-off: Dunărea Călăraşi şi Metaloglobus. Iată ce meciuri mai au de jucat candidatele la promovare înainte de a se merge în play-off.

ADVERTISEMENT

Duminică, Rapid ar putea fi scoasă dintre primele şase în Liga 2. Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, semifinalista Cupei României, o înfruntă pe CSM Reşiţa pe propriul teren. Cu o victorie, gorjenii ar trece cu un punct peste Rapid.

Şi Universitatea Cluj ar putea trece peste Rapid, în cazul în care se va impune în partida din această etapă. “Şepcile roşii” joacă luni, de la ora 15:30, pe terenul celor de la Comuna Recea.

Rapid are restanţe financiare faţă de mai mulţi foşti jucători. Pe doi dintre ei îi înfruntă în penultima etapă din sezonul regulat

Chiar şi în cazul în care va obţine un loc de play-off, Rapid va avea o misiune grea pentru a obţine promovarea. Mai ales dacă jocul nu va fi mult îmbunătăţit. Nu se înjumătăţesc punctele în play-off, deci aceşti paşi greşiţi din 2021 vor conta oricum enorm.

Universitatea 1948 poate merge la şapte puncte peste Rapid dacă se impune în această etapă, cu Mioveni. Deci locul 1 pare a fi inaccesibil în acest moment pentru echipa lui Grigore. Iar pentru locul 2, celălalt care asigură calificarea, Petrolul şi U Cluj par favorite. Mai ales că sunt într-o formă excelentă în 2021.

Rapid are şi ceva probleme financiare, după ce mai mulţi foşti jucători au depus memorii pentru a-şi recupera restanţe financiare. Printre ei sunt şi Saifeddine Alami şi Valentin Alexandru, care în prezent joacă la Dunărea Călăraşi. Rivală în lupta pentru play-off şi adversara de peste două etape.

ADVERTISEMENT