News

Ce scenarii sunt luate în calcul cu privire la presupusa evadare a lui Radu Mazăre. Ce ar fi făcut fostul primar

17.05.2019 | 21:06
Ce scenarii sunt luate in calcul cu privire la presupusa evadare a lui Radu Mazare Ce ar fi facut fostul primar
Noi date despre evadarea lui Radu Mazăre: Ajutat de un afacerist african? Sursa foto: Ziua de Constanța

Autoritățule iau în calcul mai multe scenarii după ce au apărut informații despre presupusa evadare a lui Radu Mazăre din închisoarea din Madagascar. România TV a prezentat astăzi, pe surse, o știre conform căreia fostul edil al Constanței ar fi scăpat din pușcărie. Poliția Română nu a confirmat, deocamdată, această veste.

Noi informații despre așa zisa evadare a lui Radu Mazăre: îl scapă un bogătaș egiptean?

Potrivit unor informații obținute de Capital.ro, Serviciile de Informații iau în calcul absolut orice variantă în acest caz. Radu Mazăre, scriu cei de la Capital, ar fi efectuat mai multe plecări în Egipt pentru a vorbi cu anumiți investitori africani. Un influent afacerist egiptean ar fi pus la dispoziția primarului un loc unde să se ascundă și chiar un jet personal.

Este adevărat că autoritățile române au fost luate prin surprindere, iar unul dintre scenariile pe care se lucrează este cel al evadării lui Mazăre cu ajutorul afaceristului egiptean. Fostul primar din Constanța declarase săptămâna aceasta că nu vrea să mai lupte cu statul român, iar experții cred că aceasta a fost o mișcare pentru ca autoritățile să stea liniștite.

Radu Mazăre pune autoritățile pe jar. Sursa foto: Libertatea.ro

Analistul Bogdan Chireac râde de Ana Birchall

Jurnalistul Bogdan Chireac a comentat astăzi la România TV că acest caz aruncă instituțiile în aer și că fuga lui Mazăre este o nouă palmă dată statului subteran din țara noastră. Chireac a ironizat-o pe Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției, spunând, ironic, că va reuși să îl aducă pe fostul primar în pușcăria din Rahova.

În acest moment se ia în calcul orice ipoteză, inclusiv cea conform căreia această evadare a lui Mazăre să nu se fi produs, ci să fie doar o fumigenă. Condamnat în dosarul Polaris la peste 9 ani de închisoare cu executare, politicianul urma să fie adus în România în urma unui acord de extrădare întocmit în timp record, luni, 20 mai, adică peste doar trei zile.

 

Tags: