Fotbal intern

Ce schimbare a adus Lobonț la Universitatea Cluj! Șeful Sabău nu e de acord, dar nu se bagă peste antrenor

04.03.2019 | 15:35
Ce schimbare a adus Lobont la Universitatea Cluj Seful Sabau nu e de acord dar nu se baga peste antrenor

Bogdan Lobonț a semnat cu Universitatea Cluj și are ca obiectiv principal promovarea pe prima scenă. Fostul jucător al italienilor de la AS Roma a venit cu o schimbare de mentalitate la echipă și a propus mai mult elemente noi. Printre ele, Lobonț vrea ca jucătorii lui să se comporte exact ca la marile echipe europene. Antrenorul clujenilor a renunțat la cantonamente înaintea partidelor de pe teren propriu. Șeful Sabău nu este neapărat încântat de idee.

Ce schimbare a adus Lobonț la Universitatea Cluj!

“Fără cantonamente la jocurile de acasă, aşa este. Eu n-am fost de acord, dar este decizia lui şi o respect. Sper să nu-l dezamăgească jucătorii şi această încredere să fie depăşită prin seriozitate, odihnă, să se gândească cum întorc ei faptul că acest om le dă această libertate şi care arată că are încredere. Mă responsabilizez sau e o slăbiciune? Dar dacă vor fi astfel de jucători (n.r. – care o vor considera o slăbiciune), vor pleca, rapid”, a spus Sabău, la Look Plus.

Ioan Ovidiu Sabău a sesizat mai multe lucruri aduse din fotbalul mare de Bogdan Lobonț“Să ai încredere în tine este foarte bine, dar există riscul să nu te analizezi corect. Când ai un asemenea om trebuie să te lupţi pentru el, trebuie să-l apreciezi pentru că te respectă, în primul rând, iar când îţi cere ceva, îţi cere pentru că aşa este bine şi te va ajuta să fi mai bun. Să nu înţeleagă această pozitivitate, această bunătate, ca pe o slăbiciune! Apreciez foarte mult că n-am văzut niciodată să critice şi scoate în evidenţă mai mult calităţile lor decât minusurile”, a mai spus Sabău.

Ce schimbare a adus Lobonț la Universitatea Cluj! Antrenorul Bogdan Lobont in meciul dintre Universitatea Cluj si Chindia Targoviste din Liga 2 la fotbal, vineri, 7 decembrie 2018, disputat pe Cluj Arena din Cluj-Napoca. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
Bogdan Lobonț se află la prima experiență ca antrenor principal

Lobonț, profesionistul de pe banca Clujului

Sabău știe și care este secretul lui Lobonț. A știut din prima cum să se facă plăcut în vestiar. “Când începe antrenamentul nu mai există glume sau să fie relaxaţi, să tragă chiulul. Reuşeşte să se impună prin tot ceea ce a făcut. În momentul în care vorbeşte Bogdan Lobonţ se impune”, a adăugat managerul echipei, Ioan Ovidiu Sabău

Universitatea Cluj are 47 de puncte şi se află pe locul 5 în Liga 2. Dacă o bate pe ASU Politehnica Timişoara, echipa lui Lobonţ se apropie la două puncte de liderului Sportul Snagov şi urcă pe podium.

  • 14 victorii are Universitatea Cluj în actuala stagiune din Liga a doua