Fotbal intern

Ce schimbare cere Istvan Kovacs în Liga 1 Betano: “Aşa nu mai plecăm huiduiţi” Video

25.01.2019 | 22:51
Ce schimbare cere Istvan Kovacs in Liga 1 Betano Asa nu mai plecam huiduiti Video

Istvan Kovacs este unul dintre cei mai experimentaţi arbitri din Liga 1 Betano şi cere o schimbare în prima ligă din România. Acesta a oferit un interviu pentru site-ul Federaţiei Române de Fotbal şi a declarat că îşi doreşte ca sistemul de arbitraj video să fie introdus în fotbalul românesc.

“Este un mare ajutor pentru arbitru, pentru că după joc nu mai pleci huiduit. Mi-aș dori ca tinerii să vină spre arbitraj pentru că este o meserie frumoasă, însă ei trebuie să știe că fără sacrificii nu vor ajunge în top”, a declarat Istavan Kovacs pentru site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Istvan Kovacs a dezvăluit ce diferenţe sunt între Liga 1 Betano şi fotbalul european

În interviul acordat Federaţiei Române de Fotbal, Istvan Kovacs a vorbit care sunt diferenţele între Liga 1 Betano şi fotbalul european. Arbitrul de 34 de ani a susţinut că într-un meci din Liga Campionilor aleargă mai mult decât la meciurile din întrecere internă. În plus, sătmăreanul a anunţat că obiectivul său este să fie prezent la Campionatul European din 2020, competiţie la care Bucureştiul va găzdui patru meciuri.

“Eu am ajuns să arbitrez în Liga Campionilor după o muncă de 20 de ani. Ca să înțelegeți diferența dintre un meci din Liga 1 și unul european, gândiți-vă că la o partidă din întrecerea internă alerg, în medie între 10,5 și 11,5 kilometri, în timp ce în Liga Campionilor am parcurs și 14 kilometri. Mi-aș dori ca în 2020 să fiu prezent la turneul final al Campionatului European, e unul dintre obiectivele mele importante”, a mai precizat Istvan Kovacs. Arbitrul de 34 de ani poartă ecusonul FIFA din 2010. Pe 7 noiembrie 2018, Istvan Kovacs a fost la centru la meciul Valencia – Young Boys 3-1, primul meci pe care l-a arbitrat în carieră în grupele Ligii Campionilor.