Sport

Ce schimbări pregătește Xavi la Barcelona. L-a anunțat pe Laporta ce jucători vrea să aducă

Barcelona l-a ales pe Xavi ca înlocuitor al lui Ronald Koeman, iar tehnicianul i-a transmis președintelui Joan Laporta că își dorește doi jucători.
28.10.2021 | 15:09
Ce schimbari pregateste Xavi la Barcelona La anuntat pe Laporta ce jucatori vrea sa aduca
ADVERTISEMENT

Fostul internațional spaniol ar fi ajuns la un acord pentru preluarea echipei și urmează ca anunțul oficial să se facă în curând.

Catalanii s-au despărțit în miez de noapte de tehnicianul olandez, după un nou eșec în La Liga în fața celor de la Rayo Vallecano.

ADVERTISEMENT

Xavi vrea să schimbe din temelii Barcelona

Considerat de toată lumea omul potrivit pentru a redresa corabia la Barcelona, Xavi Hernandez are în cap un plan mult mai amplu prin care să schimbe în bine lucrurile la formația unde a trăit cele mai mari satisfacții ca jucător.

Conform cotidianului britanic The Sun, antrenorul de 41 de ani, care a pregătit până acum doar formația Al-Sadd din Qatar, și-ar dori să aducă la Barcelona doi fotbaliști de top în perioada de transferuri din iarnă.

ADVERTISEMENT

Primul pe listă este atacantul Raheem Sterling de la Manchester City, care ar trebui să dinamiteze puțin jocul catalanilor, iar al doilea este fundașul francez Jules Kounde de la FC Sevilla, despre care crede că poate fi soluția pentru o defensivă mai sigură.

Sterling vrea să plece de la Manchester City

Raheem Sterling, 26 de ani, este nemulțumit de faptul că primește tot mai puține minute la Manchester City după ce Pep Guardiola l-a adus pe Jack Grealish și a lăsat să se înțeleagă că ar vrea să plece de pe Etihad Stadium.

ADVERTISEMENT

”Dacă ar exista opțiunea de a merge în altă parte pentru a juca mai mult, aș fi deschis. Fotbalul este cel mai important lucru pentru mine. Este provocarea pe care mi-am propus încă de la o vârstă fragedă și încă visez frumos.

Ca jucător englez, tot ce știu este Premier League. Întotdeauna m-am gândit că poate într-o zi mi-ar plăcea să joc în străinătate, să văd cum voi face față acestei provocări. De fapt, ar trebui să învăț câteva limbi diferite. Îmi place destul de mult accentul francez și spaniola”, spunea internaționalul englez la începutul lunii.

ADVERTISEMENT

Olandezii, în pericol după demiterea lui Koeman

Jules Kounde este unul dintre cei mai apreciați fundași la doar 22 de ani. El joacă preponderent în centru, dar a fost folosit de Didier Deschamps la naționala Franței și ca apărător lateral dreapta. Jucătorul născut la Paris se mai află în atenția formațiilor Real Madrid și Chelsea Londra.

Primul jucător care va pleca de la Barcelona după ”înscăunarea” lui Xavi va fi atacantul olandez Luuk De Jong, adus expres la cererea lui Ronald Koeman, și care nu se pliază pe jocul gândit de fostul mare mijlocaș al catalanilor.

Vârful de 31 de ani a ajuns pe Camp Nou sub formă de împrumut până la finalul sezonul cu drept de prelungire de la FC Sevilla, dar ar putea să facă drumul înapoi mult mai repede. Prestațiile sale au fost mai mult decât modeste, marcând un singur gol în nouă meciuri.

Xavi va merge pe mâna puștilor din La Masia

Nici Frenkie De Jong, și el tot olandez, nu se simte prea confortabil, fiind perceput tot un om al fostului tehnician. În plus, mijlocașul a dat o declarație extrem de bizară de curând când a spus că cel mai puternic campionat din lume este Premier League.

Toate aceste lucruri nu fac decât să arate că jucătorul ar putea fi cedat cu prima ocazie când apare o ofertă viabilă. Și asta nu ar trebui să se întâmple prea târziu, deoarece Manchester City și Bayern Munchen sunt cu ochii pe internaționalul batav.

În principal, planul lui Xavi Hernandez la Barcelona este să mizeze pe jucătorii din celebra academie La Masia, aceștia urmând să fie promovați lângă un nucleu de fotbaliști cu experiență. Fostul mare mijlocaș este adeptul posesiei, principiu la care Ronald Koeman cam renunțase, și vrea să reimprime acest lucru în jocul catalanilor.

ADVERTISEMENT