News

Ce școli sunt închise luni din cauza alegerilor. Unitățile de învățământ unde nu se fac ore pe 27 mai

26.05.2019 | 18:51
Ce scoli sunt inchise luni din cauza alegerilor Unitatile de invatamant unde nu se fac ore pe 27 mai

Duminica aceasta românii își aleg politicienii care vor ocupa un loc la Parlamentul European. Totodată, pe 26 mai, se votează și la referendumul pentru justiție convocat de președintele țării, Klaus Iohannis. Luni câteva școli din București vor fi închise.

Care sunt școlile închise luni, 27 mai

În urma alegerilor europarlamentare din data de 26 mai s-a decis ca anumite școli din Capitală să fie închise luni, în prima zi a săptămânii. Așadar, trei școli din București își vor suspenda cursurile luni dimineața. Acestea sunt Școala 84, Școala Herăstrău și Școala ”Federico Garcia Lorca”, din Titan. Motivul închiderii școlilor este organizarea alegerilor de duminica aceasta. Școala nr. 84 și Școala ”Federico Garcia Lorca” sunt ambele în sectorul trei, iar Școala Herăstrău este în sectorul 1.

În data de 31 mai 2019, vineri, se vor suspenda cursurile din toate unitățile de învățământ de stat din Capitală. De data aceasta vizita Suveranului Pontif este motivul pentru care copiii de grădiniță și elevii vor avea liber. Este ziua în care Papa Francisc ajunge în țara noastră. Unele dintre aceste instituții vor avea porțile închise și joi, în sepcial cele care se află pe traseul înaltului prelat.

Soluția a fost lansată de Poliția Capitalei, iar primarul Gabriela Firea a declarat că este de acord cu această propunere.  „La summitul de la Sibiu s-au închis școlile în tot orașul, timp de o săptămână și a fost o decizie foarte bună. (…) Cine spune că școlile trebuie închise parțial, nu știe care este intensitatea acestui eveniment”, a declarat primarul Capitalei. Procedurile pentru suspendarea cursurilor au fost demarate de către Ioana Neacșu, șefa Inspectoratului Școlar al Municipiului București (IŞMB).

Pe 31 mai se închid toate școlile din Capitală pentru vizita Papei
După alegerile europarlamentare de duminică, 3 școli vor fi închise luni pentru numărarea voturilor
Sursa foto: huff.ro

Polițiștii vor ieși în număr record pe străzi, pentru vizita Papei

„Ținând cont de recomandările Poliției, vă propunem ca pentru data de vineri să suspendăm cursurile în toate școlile din București, iar joi să fie suspendate parțial. Vom demara procedurile pentru suspendarea cursurilor total pentru data de vineri”, a spus inspectorul general Ioana Neacșu.

„Poliția Capitalei va participa cu 2.000 de polițiști la vizita Papei. Suntem total pregătiți pentru această misiune”, a declarat Ciprian Miron, șeful Poliției Capitalei.