Soția lui Călin Georgescu, Cristela, a venit, miercuri, la Parchetul General pentru a-și susține soțul. În tot acest timp, aceasta a fost înconjurată de bodyguarzi, dar și de alți susținători care protestau.
Cristela Georgescu s-a alăturat soțului ei, imediat după ce a aflat că acesta a fost săltat în trafic de polițiști. Înconjurată de bodyguarzi, aceasta a arătat presei un bilețel galben, pe care era scrisă o rugăciune.
„Călăuzește-mi gândurile și simțirile. În toate întâmplările neașteptate, nu mă lăsa să uit că totul vine de la tine. Învață-mă să fiu deschis și înțelept cu toți frații mei, pe nimeni amărând, pe nimeni întristând”, se poate vedea scris pe bilețelul galben.
De asemenea, când aceasta a ajuns la sediul Parchetului General, a declarat faptul că totul „este o mascaradă” și a dat de înțeles că totul este o minciună și nu au motive să se teamă.
„Este o mascaradă ce se întâmplă, rămânem aici. E un test de răbdare, de credință, de unitate. Așa cum spunea Călin de fiecare dată când cunoști adevărul poți sta drept în fața oricărei minciuni.
Noi suntem poporul. Dacă se uită le mulțumesc tuturor pentru că rămân uniți în bun simț și credință. Le mulțumesc”, a declarat Cristela Georgescu în fața microfoanelor în clipa în care a ajuns la Parchet.
Mai mult, ea a continuat să repete sintagma folosită des de fostul candidat la prezidențiale, „noi suntem poporul, noi suntem puterea”. În același timp, ea a etichetat acest eveniment ca fiind un „spectacol al cătușelor”.
La sfârșitul audierilor acesta a apărut drept „inculpat” în comunicatul parchetului, pentru șase capete de acuzare. Doar pentru unul dintre capetele de acuzare, Georgescu poate risca până la 20 de ani de închisoare.
„Punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, comunicarea de informații false ș.a. Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în cursul zilei de astăzi, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană fizică sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:
– instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, în formă tentată, prev. de art.47 C.p rap. la art.32 C.p. rap. la art.397 alin.2 C.p.
– comunicarea de informații false, prev. de art.404 C.p.
– fals în declarații în formă continuată, prev. de art.326 alin. 1 C.p. cu aplic. art.35 alin.1 C.p. (privind sursele de finanțare a campaniei electorale și declarațile de avere)
– iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist ori xenofob, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup, prev. de art. 3 alin.1 din O.U.G. 31/2002
– promovarea, în public, a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, prev. de art. 5 din O.U.G. 31/2002
– iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antisemit, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei astfel de organizaţii, prev. de art. 6 alin.1 din Legea 157/2018”, se arată în comunicat.