Fotbal international

Ce scrie presa din Belgia după transferul lui Nicuşor Stanciu la Al Ahli! Ce afacere a făcut Anderlecht

30.01.2019 | 19:10
Ce scrie presa din Belgia dupa transferul lui Nicusor Stanciu la Al Ahli Ce afacere a facut Anderlecht

Nicuşor Stanciu s-a transferat de la Sparta Praga la Al Ahli, iar mutarea nu a trecut neobservată în presa din Belgia. Cehii au primit zece milioane de euro în schimbul internaţionalului român, însă o parte din sumă va ajunge şi la Anderlecht, care şi-a păstrat o clauză dintr-o viitoare mutare a fotbalistului.

Belgienii au anunţat că Anderlecht va primi 1,5 milioane de euro, sumă aferentă procentului de 15% dintr-un viitor transfer. În aceste condiţii, jurnaliştii de la dhnet.be susţin că formaţia din Bruxelles şi-a limitat pierderile în urma achiziţiei lui Nicuşor Stanciu de la FCSB, mutare care s-a efectuat în vara anului 2016.

Ce scrie presa din Belgia după transferul lui Nicuşor Stanciu la Al Ahli: “Anderlecht şi-a limitat pierderile”

După transferul lui Nicuşor Stanciu la Al Ahli, presa din Belgia a scris despre faptul că Anderlecht a reuşit să-şi mai acopere pierderile din 2016. “Clubul Al Ahli a investit zece milioane de euro în mijlocaşul ofensiv român. Anderecht şi-a recuperat încă 1,5 milioane de euro şi şi-a limitat pierderile la doar 2,55 milioane de euro pentru acest transfer eşuat. Anderlecht a recuperat deja 5,25 milioane de euro din suma plătită în 2016”, au scris miercuri jurnaliştii de la dhnet.be.

Ce scrie presa din Belgia după transferul lui Nicuşor Stanciu la Al Ahli. Câţi bani a câştigat Anderlecht
Ce scrie presa din Belgia după transferul lui Nicuşor Stanciu la Al Ahli. Câţi bani a câştigat Anderlecht

În 2016, Anderlecht a plătit 7,8 milioane de euro pentru a-l transfera pe Nicuşor Stanciu de la FCSB. Un an şi jumătate mai târziu, în ianuarie 2018, belgienii l-au vândut pe internaţionalul român la Sparta Praga în schimbul sumei de 3,75 milioane de euro. Cu doar câteva zile înainte să se relizeze transferul, Tomas Rosicky, directorul sportiv al echipei pragheze, anunţa că fotbalistul de 25 de ani este de vânzare. “În toamnă, agentul său ne-a anunţat că o ofertă foarte bună va veni. Nico încă poate să ne spună că vrea să plece şi noi vom fi deschişi. Dar trebuie să fie o ofertă care să ne convină şi nouă. În acest moment, el a reluat pregătirea, nimic nu s-a schimbat”, declara fostul internaţional ceh.