Sporturi

Ce scrie presa internaţională după victoria istorică a niponei Osaka în finala de la US Open 2018: “O nouă stea s-a născut”

09.09.2018 | 00:45
Ce scrie presa internationala dupa victoria istorica a niponei Osaka in finala de la US Open 2018 O noua stea sa nascut

Reacţia presei internaţionale după succesul niponei Osaka la US Open 2018. Naomi Osaka a câştigat primul titlu de Grand Slam din carieră.

Naomi Osaka a reuşit o performanţă istorică la Flushing Meadows câştigând primul titlu de Grand Slam al carierei şi înbingând-o pe multipla campioană de Grand Slam, Serena Williams, scor 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 21 de minute de joc. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Pentru tânăra japoneză, acesta este doar al doilea turneu câştigat din carieră, după cel cucerit la Indian Wells, chiar anul acesta, şi are o carieră foarte promiţătoare în faţă. De asemenea, Osaka reprezintă o reală mândrie pentru ţara pe care o reprezintă, fiind prima japoneză care se impune la un turneu major. Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Reacţia presei internaţionale după succesul niponei Osaka la US Open 2018

Presa din afară a scris despre victoria istorică a japonezei Osaka la Flushing Meadows. “Naomi Osaka, în vârstă de 20 de ani, a devenit prima câştigătoare de Grand Slam din Japonia, după ce a învins-o pe Serena Williams în minimul de seturi la US Open. Serena urmărea egalarea recordului deţinut de Margaret Court, care are 24 de titluri de Grand Slam. Astfel, Naomi obţine victoria în faţa idolului ei”, au scris cei de la WTA pe site-ul oficial.

“Osaka învinge în timp ce Serena Williams îl numeşte pe arbitru hoţ. Scene dramatice la Flushing Meadows, cu Serena Williams în prim plan, acuzându-l pe arbitrul de scaun că i-a furat un punct. La final, americanca a refuzat să dea mâna cu oficialul”, au scris britanicii de la BBC, care au ales să se axeze pe episoadele nefericite din timpul finalei, în loc de victoria fabuloasă obţinută de tânăra Naomi Osaka.

În fine, americanii de la Tennis World USA, au calificat succesul niponei drept “cel mai mare şoc al sezonului”. “O nouă stea s-a născut! Naomi Osaka a jucat ca şi cum nu a ţinut cont că evoluează împotriva Serenei Williams, care şi-a pierdut cu adevărat minţile în setul secund al finalei. Naomi a fost calmă pe tot parcursul meciului şi acest lucru a făcut-o prima japoneză care cucereşte un titlu de Grand Slam din carieră, intrând de asemenea şi în Top 10 WTA”, au scris americanii despre victoria niponei.

Cine este japoneza care a învins-o pe Serena Williams la Flushing Meadows

Până să dea piept cu Serena Williams în finala de la Flushing Meadows, Osaka a trecut de jucătoare mari, nume importante în tenisul feminin mondial: în turul întâi de Laura Siegemund, mai apoi Julia Glushko, Aliaksandra Sasnovicj, Aryna Sabalenka, Lesia Tsurenko şi Madison Keys. Până în ultimul act, nipona a pierdut un singur set, în faţa bielorusei Sabalenka.

Naomi a avut un parcurs fabulos, iar în marea finală a dispus de un joc extrem de agresiv, uitând parcă pe cine are de partea cealaltă a fileului. Serena, de partea cealaltă, a greşit foarte mult, dând multe retururi în afara terenului, iar aceste erori au costat-o un titlu, un titlu care ar fi putut să scrie istorie în această seară. Începând de luni, Naomi Osaka va urca 12 locuri în clasamentul mondial, urmând să ajungă pe 7. Serena Williams, aflată la a doua finală de Grand Slam pierdută în acest an, va urca şi ea foarte mult în ierarhia WTA, 10 locuri, de pe 26 până pe 16.