Sporturi

Ce scrie WTA despre traseul infernal al Simonei Halep de la Australian Open 2019: “Parte de tablou încărcată cu vedete”

10.01.2019 | 13:00
Ce scrie WTA despre traseul infernal al Simonei Halep de la Australian Open 2019 Parte de tablou incarcata cu vedete

Ce scrie WTA despre traseul infernal al Simonei Halep de la Australian Open 2019. Liderul mondial din WTA şi-a aflat joi dimineaţă adversarele din primele tururi la Australian Open 2019, primul turneu de Grand Slam din acest sezon competiţional. Sportiva noastră îşi va începe aventura la Melbourne împotriva jucătoarei din Estonia, Kaia Kanepi, locul 70 WTA.

Jurnaliştii din WTA au analizat traseul principalei favorite la Australian Open, menţionând că românca are acum şansa unei revanşe. “Numărul 1 mondial, Simona Halep, va avea parte de un meci revanșă cu cea care i-a administrat ultima înfrângere la un Grand Slam, în 2018. Ea se va duela cu Kaia Kanepi, cea care a eliminat-o de la US Open în vara trecută, într-o surpriză istorică pentru tenisul feminin, în primul tur de la Australian Open. Halep se află pe o parte de tablou încărcată de vedete, iar la ediția din acest an ar putea juca nu cu una, ci cu ambele surori Williams înainte de sferturile de finală”, noteaza WTA.

Traseul Simonei Halep la AO 2019 a fost analizat de către WTA

Jucătoarea din Estonia a cucerit în întreaga ei carieră patru titluri: Palermo 2010, Oeiras şi Brisbane în 2012 şi Bruxelles 2013 şi alte patru la dublu. Cea mai înaltă poziţie pe care a ajuns în clasamentul mondial a fost 15 WTA, în august 2012. Simona Halepva disputa primul meci la Melbourne marţi, atunci când se vor juca toate meciurile din partea superioară de tablou.

Dacă va trece în primul tur de Kaia Kanepi, reprezentanta noastră va da peste Sofia Kenin sau o jucătoare venită din calificări. În turul trei ar putea-o întâlni pe Venus Williams, iar în optimi pe sora acesteia, Serena. În sferturile de finală, Simona ar urma să se dueleze cu cehoaica Pliskova, iar în semifinale cu Naomi Osaka sau Elina Svitolina. În finală, Simona le-ar înfrunta pe Angelique Kerber, Caroline Wozniacki sau Petra Kvitova.