Sport

Ce scriu italienii despre naţionala U19 a României, înaintea meciului de la EURO 2022! Cine este curiozitatea din lotul tricolorilor

România U19 debutează la EURO 2022 contra Italiei, meci programat sâmbătă, de la ora 21:00. Înaintea partidei, italienii au analizat lotul convocat de Adrian Văsâi.
18.06.2022 | 18:09
Ce scriu italienii despre nationala U19 a Romaniei inaintea meciului de la EURO 2022 Cine este curiozitatea din lotul tricolorilor
Italienii au descoperit de unde poate veni pericolul în meciul cu România U19
ADVERTISEMENT

România U19 are parte de un adversar dificil la debutul în Grupa A de la EURO 2022 şi va întâlni sâmbătă, de la ora 21:00, Italia. Site-ul oficial al FIGC (Federaţia Italiană de Fotbal) a făcut o scurtă analiză a tricolorilor, în care a indicat principalele pericole pentru juniorii din “Gli Azzurri”.

Ce jucători ai naţionalei U19 a României au fost evidenţiaţi de italieni

Din lotul lui Adrian Văsâi, italienii i-au evidenţiat pe Rareş Ilie, Ştefan Bodişteanu, Andreas Chirițoiu, Enes Sali, Alexandru Pantea, Andrei Coubiș şi Alexandru Borbei. Ultimii doi sunt cunoscuţi de oficialii FIGC din moment ce joacă în campionatul Primavera la AC Milan, respectiv Lecce. Dintre cei şapte jucători, italienii l-au considerat pe Enes Sali drept curiozitatea din lotul tricolorilor.

ADVERTISEMENT

“Echipă ce se aliniază 4-2-3-1, cu puţină construcţie de joc. Beneficiază de talentul tehnic al jucătorilor săi de atac şi de presiunea pusă asupra adversarilor săi. Jucători de seamă: Ştefan Bodişteanu, dotat cu cu viteză si dribling bun, deschide spaţii şi creează ocazii, un punct de referinţă ofensiv.

Rareş Ilie, un mijlocaş ofensiv talentat, antrenat de Adrian Mutu la Rapid. Andreas Chirițoiu, golgeter al echipei, joacă la Unirea Constanţa, Liga 2. Curiozitate: Enes Sali, atacant născut la Toronto în 2006, convocat anul trecut în naţionala României.

ADVERTISEMENT

Alexandru Pantea, unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei. Andrei Coubiș, din 2020 la tineretul lui AC Milan, joacă de anul trecut la echipa Primavera. Alexandru Borbei, de anul trecut la Lecce Primavera”, au scris cei de la FIGC.

Rareş Ilie ratează meciul Italia U19 – România U19

Aflat pe lista remarcaţilor, Rareş Ilie nu va juca în meciul Italia U19 – România U19. Jucătorul Rapidului este suspendat după ce a primit două cartonaşe galbene în partida cu Islanda, din Turneul de Elită.

ADVERTISEMENT

“Îmi pare rău de acel cartonaș roșu din meciul cu Islanda, de la U19. E primul din carieră și mi-l asum. Vorbeam prea mult, tot contestam deciziile arbitrului și mai mult de aceea m-a eliminat. A fost o lecție”, spunea Rares Ilie.

Căpitanul Italiei U19 trage un semnal de alarmă: “Să fim atenţi”

Înaintea meciului, Samuel Giovane, căpitanul Italiei U19, a tras un semnal de alarmă. Fotbalistul Atalantei a susţinut că naţionala României poate să fie un pericol pentru “Gli Azzurri”.

ADVERTISEMENT

“Pe hârtie suntem favoriţi, dar România este o echipă dură. Au un atac bun şi va trebui să fim atenţi”, a spus Samuel Giovane.

ADVERTISEMENT