ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ce scriu jurnaliștii din Norvegia după ce UEFA a decis ca România să câștige la masa verde

Autor: Cristi Maciuca | 18.11.2020 | 19:52
Ce scriu jurnaliștii din Norvegia după ce UEFA a decis ca România să câștige la masa verde
Presa din Norvegia nu a primit prea bine vestea că UEFA a hotărât ca România să câștige la masa verde, după ce nordicii nu au mai ajuns pe Național Arena, iar partida a fost anulată. FOTO: hepta.ro

Presa din Norvegia nu a primit prea bine vestea că UEFA a hotărât ca România să câștige la masa verde, după ce nordicii nu au mai ajuns pe Național Arena, iar partida a fost anulată.

ADVERTISEMENT

Decizia forului european a fost comunicată de Federația Norvegiană de Fotbal, care a precizat că adversarii noștri din Liga Națiunilor pot face apel în termen de cinci zile. Decizia a fost confirmată și pe site-ul oficial al celor de la UEFA.

România și Norvegia trebuiau să joace pe 15 noiembrie meciul retur din grupa 1 a Ligii B a UEFA Nations League, dar autoritățile nordice nu au permis ca selecționata lui Lars Lagerback să efectueze deplasarea, după ce Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv la noul coronavirus.

Presa din Norvegia, dezamăgită că UEFA a dat cele trei puncte României

„Am primit pedeapsa așteptată pentru meciul anulat împotriva României, din Liga Națiunilor”, a scris publicația VG.

ADVERTISEMENT

„Ne așteptam la asta, chiar dacă NFF (n.r. – Federația de Fotbal din Norvegia) a trimis, marți seară, o scrisoare la UEFA, în care cerea fie ca meciul să fie reprogramat, fie să fie decis prin tragere la sorți”, adaugă publicația citată.

„Verdicul UEFA a căzut: Norvegia pierde cu 0-3 împotriva României”, a titrat Aftenposten.

Jurnaliștii din Norvegia au analizat și șansele naționalei lui Lars Lagerback la câștigarea grupei, după decizia luată de forul european.

ADVERTISEMENT

„Dacă asta e singura consecință, înseamnă că Norvegia este câștigătoarea grupei, în caz că învinge Austria cu două goluri diferență sau la un gol, dar de la 3-2 în sus. Cu alte cuvinte, un 1-0 nu este îndeajuns, pentru că Austria a câștigat cu 2-1 pe Ullevaal”, mai scrie sursa citată.

Norevegienii au deplasat un nou lot de jucători în Austria

Omar Elabdellaoui a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus, iar acesta a fost motivul pentru care Norvegia nu a făcut deplasarea la București. Pentru a putea evolua în Austria, Lagerback a fost nevoit să schimbe tot lotul de jucători.

ADVERTISEMENT

Un goalkeeper și 16 jucători de câmp, așa arată acum naționala Norvegiei. Nici selecționerul nu va putea lua loc pe bancă la Viena. Reprezentativa scandinavă va fi condusă de către antrenorul de la tineret, Leif Gunnar Smerud.

Cum arată grupa 1 din Liga B după ce Norvegia a pierdut la masa verde cu România

  1. Austria 12 puncte (5 meciuri)
  2. Norvegia 9 puncte (5 meciuri)
  3. România 7 puncte (5 meciuri)
  4. Irlanda de Nord 1 punct (5 meciuri)
ADVERTISEMENT

Programul ultimei etape

  • miercuri, 18 noiembrie, ora 21:45: Irlanda de Nord – România
  • miercuri, 18 noiembrie, ora 21:45: Austria – Norvegia

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!