Life

Ce se adaugă în compoziția de la chiftele ca să fie pufoase și savuroase. Secretul bucătarilor de top

Ce se pune, de fapt, în amestecul de la chiftele ca să iasă moi și delicioase. Acesta este trucul la care apelează chefii.
19.01.2025 | 22:16
Ce se adauga in compozitia de la chiftele ca sa fie pufoase si savuroase Secretul bucatarilor de top
Secretul chiftelelor pufoase și savuroase. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Chiftelele sunt un preparat culinar care se pregătește frecvent de gospodinele din România, dar ce se adaugă în compoziția lor ca să fie pufoase și savuroase. Secretul bucătarilor de top este cât se poate de simplu și mai ales, practic!

Truc util pentru chiftele moi și delicioase

În general, chiftelele se fac după o rețetă banală care nu conține prea multe ingrediente, ci unele obișnuite. Cu toate acestea, chefii internaționali folosesc mai multe produse pentru a le face să iasă moi și delicioase.

ADVERTISEMENT

Bucătarii de top au o serie de secrete la care apelează atunci când prepară acest fel de mâncare, care se poate servi simplu, cu piure sau cu un sos delicios. Cel de merișoare îi dă o savoare aparte și nu trebuie omis de nicio persoană.

Potrivit inspiredtaste.net, pentru a te bucura de un preparat culinar de nota 10 trebuie să știi că este nevoie de brânză Parmigiano-Reggiano rasă fin, care se amestecă cu carnea de porc sau vită, în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte.

ADVERTISEMENT

Se folosește un sfert de cană din acest tip de brânză, adică aproximativ 14 grame. Cantitatea nu este una mare, însă va face diferența pentru că de acum înainte chiftelele nu vor mai fi fade, ci vor avea un gust senzațional.

Cum se fac chiftelele de carne și brânză

În afară de brânza Parmigiano-Reggiano chiftelele au în compoziția lor carne. În general, se folosește carne tocată de vită sau porc, dar se poate apela și la pui, curcan sau orice altă combinație vă place. Sunt de ajuns 50 de grame de carne tocată.

ADVERTISEMENT

Rețeta mai conține 1/2 cană (35 g) pesmet sau biscuiți sărați zdrobiți, 1/2 cană (118 ml) lapte, 1 ou mare, 1/2 linguriță oregano uscat, 3/4 linguriță sare de mare fină, 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat și 2 linguri de ulei de floarea soarelui.

Pesmetul și laptele se amestecă într-un castron și se lasă preț de 5 minute. Ulterior, se adaugă peste oul, brânza, oregano, sare și piper și se amestecă până când se omogenizează bine totul. Se pune și carnea tocată și se amestecă din nou.

ADVERTISEMENT

E foarte important să nu se amestece o perioadă prea lungă pentru că riști să faci chiftele moi, care nu se leagă. Bilele din carne se formează cu mâinile, care au fost udate în prealabil. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins bine.

Chiftelele din carne de porc se gătesc bine pe ambele părți până când se rumenesc frumos. Se pot face și la cuptor, fiind nevoie de o temperatură ridicată pentru a se coace. Sunt necesare doar 15 minute pentru a fi gata.

ADVERTISEMENT